Hamarosan megjelenik a Miniszterelnökség azon módosítása, amelynek köszönhetően az „Egyedi szennyvízkezelés” című pályázat kapcsán a támogatási kérelmek előkészítésére és benyújtására több ideje lesz az ügyfeleknek.

A vidéki térségben működő települési önkormányzatok, önkormányzati társulások nyújthatják be kérelmüket a Vidékfejlesztési Program keretében 2016. február 9-én megjelent egyedi szennyvízkezelés kialakítását támogató mintegy 12 milliárd forint keretösszegű pályázati felhívásra.

A Miniszterelnökség a 2000 lakos egyenérték alatti települések autonóm és természetközeli szennyvízkezelésének széles körű megvalósítása érdekében döntött a a pályázati felhívás módosításáról. 

Annak érdekében, hogy a vidéki települések környezetterhelése csökkenjen a szennyvízkezelés- és tisztítás megfelelő megválasztásával, fontos, hogy az érintettek átgondolt és a követelményeknek maximálisan megfelelő pályázatokat nyújtsanak be.

A Miniszterelnökség figyelembe véve az ügyfelek érdekeit döntött a támogatási kérelmek benyújtási határidejének megváltoztatásáról, melynek értelmében 2016. június 15. helyett 2016. augusztus 15-ig kerülhet sor a www.mvh.gov.hu weboldalon az első szakaszban az elektronikus beküldésre. A módosítás érinti a többi szakasz értékelési határnapját is.

A módosított pályázati felhívás hamarosan elérhető lesz a www.szechenyi2020.hu oldalon.

(forrás: kormany.hu, MTI)