A mezőgazdasági eseményeknek Szentlőrincen több évtizedes hagyománya van. Ezt megtartva 2024. augusztusában ismét agrárprogramot rendezünk Szentlőrinci MEZŐGÉPNAPOK néven, melynek fókuszában a mező- és agrárgazdasági gépek bemutatása fog állni.

A Szentlőrinci MEZŐGÉPNAPOK 2024. augusztus 7-én és 8-án, azaz két napon keresztül technikák és technológiák színe-javát vonultatja fel a mezőgazdaságban tevékenykedő, a gazdálkodás újdonságai iránt érdeklődő agrárgazdálkodók számára.

A rendezvény fókuszában két fő program, az állógép bemutató, illetve a szántóföldi gyakorlati bemutató állnak; változatlanul fontosnak éreztük, hogy a mezőgazdasági gépesítés innovációi, új gyakorlatai, precíziós megoldásaiból lehetőség szerint mind több bemutatásra kerüljön.

Baranya vármegyében 2024-ben ez lesz az első komplex szakmai esemény, amely a szántóföldi termelés gépi és technológiai újdonságaival várja az érdeklődőket.

Helyszín és időpont

A gépmustra (központi mezőgép kiállítótér) helyszíne: Szentlőrinci Rendezvény Centrum

A szántóföldi gyakorlati gépbemutatók koordinátái: É:46.038118 – K:17.977139 (megközelítés a Madách Imre utcából, táblák jelzik a bemutató terület bejáratát) (a bemutatóteret Wilhelm Csaba gazdálkodó biztosította)

Időpont: 2024.08.07. (szerda) és 2024.08.08. (csütörtök)

Megközelíthetőség, parkolás

A rendezvény területek megközelítését Szentlőrincre érkezve útbaigazító táblákkal segítjük. A Pécs felől érkezőknek a forgalomirányító lámpát elhagyva az első balra kanyarodási lehetőségnél kell lehajtaniuk, míg a Szigetvár felől érkezőknek a felüljáró előtti jobbra kanyarodási lehetősénél kell lehajtaniuk.

Parkolni a Szentlőrinci Rendezvény Centrum főbejárati parkolójában lesz lehetőség.

Az álló-, valamint a mozgógép bemutatók egymástól 4-5 perces sétával közelíthetők meg.

Letölthető dokumentumok

A 2023-as rendezvény képei

A 2021-es rendezvény képei

A 2020-as rendezvény képei