Vállalkozók Napja 2021.09.03.

A négy éve útjára indított VÁLLALKOZÓK NAPJÁN már több száz érdeklődő vállalkozás és szakember vett részt, fogadta el a BMVK Alapítvány meghívását, reprezentálva evvel, hogy igény van az ilyen kötetlen, de szakmailag tartalmas eseményekre. Erre alapozva az idei évben ismét kiemeltünk egy fontos témát, fókuszba helyezve a megvalósítás alatt lévő M6-M60-as autópálya további baranyai szakaszainak megépítését érintő fejlesztést. A téma nagyon időszerű, mivel ennek a jelentős, megyénkben tervezett útépítésnek a gazdaságra, a terület és vidékfejlesztésre gyakorolt jövőbeni fejlesztő hatása és ehhez kapcsolódóan a települések és városok társadalmi fejlődésére gyakorolt hatása megkívánja, hogy az érintettek körében egy információs napot és fórumot szervezzünk, mely a mindenki számára feltárja a releváns / reális kapcsolódási és fejlesztési lehetőségeket. Ennek bemutatása mellett szerephez jutnak benne a gazdasági élet szakemberei és maguk a vállalkozások. Fontos megismerni, hogy is látják ők mindezt!

Kiknek ajánljuk?

Jöjjön el a Vállalkozók Napjára, vegyen részt a kerekasztal beszélgetésen
és az azt követő szakmai eszmecserén!
Szeretettel várjuk 2021. szeptember 3-án, a BMVK Alapítvány szentlőrinci Rendezvény Centrumában!

Rendezvényünk célja

Találkozási pont legyen, ahol a résztvevő információkhoz juthat, közvetlenül is találkozhat kormányzati felelős személyekkel, a gazdasági élet szereplőivel, ezen belül önkormányzatokkal és mellette természetesen vállalkozásokkal is, akiket még nem ismer, vagy éppen olyanokkal, akiket meg szeretne ismerni.

Miért érezzük ezt hasznosnak és miért gondoltunk az eseményre?

Az M6-M60-as Party rendezvény tematikájával kapcsolódik egy, a megyénkben immár 3 éve a BMVK Alapítvány által évről-évre megszervezett eseményhez, a döntéshozókat, szakembereket és vállalkozásokat kerekasztalhoz ültető Vállalkozók Napja rendezvénysorozathoz, mely a térség és gazdaságfejlesztés terén releváns aktualitásokat, kiemelt témákat hoz fókuszba évről évre.

Az idei téma – az M6-M60-as út fejlesztése – fontossága ezért megkérdőjelezhetetlen, hiszen hosszú évek óta várja a megye és a szűkebben vett régiónk, hogy aktívabban bekapcsolódhasson a nemzetgazdaság vérkeringésébe, hogy a megye és annak több háttérbe szorult része (pl. az Ormánság, Sellye, Szentlőrinc és Szigetvár városok és településeik, maguk az érintett kistérségek) lehetőséget kapjanak a gazdasági fejlődésre, új ipari területek, zónák kialakítására és nem utolsó sorban a meglévők fejlesztésére és bővítésére. Mellette a kedvező adottságokkal lévő kisebb települések számára is megnyíljon a lehetőség vállalkozások letelepítésére, vagy éppen a terület- és településfejlesztés egy-egy más szektort képviselő elemének fejlesztésére.

Ennek a türkében nem mindegy, hogy mikor és milyen információk jutnak el a helyi tervezés szereplőihez, a helyi vállalkozások és települések döntéshozóihoz, ahhoz, hogy időben, s kellően megtervezetten és kidolgozottan lépjenek elő üzleti terveikkel, adottságaikkal, lehetőségeikkel, a gazdasági kínálatuk és vonzóerejük bemutatásával.

A központi kormányzati döntéseknek sok szakmai anyaga ma is elérhető, de ettől függetlenül az időbeni információ áramlásnak fontos részét képezik a rendezvények, melyek ennek a közvetlen elemei, a személyes betekintésnek és a kapcsolatok építésének aktív helyszínei.

Ez lesz a Vállalkozók Napja idén is, mely egy olyan komplex rendezvény, mely szakmai tartalmában ötvözi a plenáris ülést, a kerekasztal beszélgetést és a részvevők bemutatkozásával egy interaktív fórum/kiállítás elemeit, s nem utolsó sorban egy nyitott eszmecsere is egyben.

vallalkozok napja 2021 res

Program

09:00 – 10:00 Érkezés, regisztráció

10:10 Köszöntő – Pohl Marietta, a BMVK ügyvezető igazgatója

10.10 – 12.30 VÁLLALKOZÓK NAPJA M6-M60-AS KEREKASZTAL ÉS SZAKMAI PARTY

A Kerekasztal beszélgetés felkért résztvevői:

 • Süli János, a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter, Miniszterelnökség
 • Dr. Viski József vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár, Agrárminisztérium Vidékfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság
 • Dr. Mikes Éva a Dél-Dunántúli Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztésért felelős kormánybiztos, Magyarország Kormánya
 • Dr. Miseta Attila rektor, Pécsi Tudományegyetem
 • Dr. Őri László elnök, Baranya Megyei Önkormányzat
 • Pávkovics Gábor polgármester, Mohács Város Önkormányzata
 • Bodó Imre projektiroda-vezető, Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.
 • Berki Gyula igazgatóság elnöke, Bicsérdi Arany-Mező Zrt.
 • Salamon Balázs cégvezető, Trust Hungary Zrt.
 • Schaub Gábor elnök, Szentlőrinci Vállalkozók Egyesülete
 • Horvat Drago főkonzul, Horvát Köztársaság Pécsi Főkonzulátus
 • Dr. Győrvári Márk kuratórium elnöke, BMVK Alapítvány

Kerekasztalunk moderátora Dr. Zádori Iván úr egyetemi docense, a Pécsi Tudományegyetem Vidékfejlesztési Karának dékánhelyettese, Vidékfejlesztési Intézet intézetigazgatója lesz.

12:30 Ebéd

14.00 – 16.00 Nyitott program a megjelentek részvételével (itt kerülne sor a céges pavilonok megtekintésre, tárgyalásokra és kapcsolatépítésre)

A rendezvény egész ideje alatt – a délután folyamán is – a részvevők körében biztosított a kötetlen eszmecsere és üzleti megbeszélések lehetősége. A megbeszéléseket a cégek saját, illetve a rendezvénytér e célra előkészített pavilonjaiban folytathatják.

Helyszín és időpont

2021.09.03. (péntek) 10:00 és 16:00 óra közötti rendezvény helyszíne a BMVK Alapítvány szentlőrinci Rendezvény Centruma lesz. Belépés előtt a főbejáratnál elhelyezett faházaknál lehet átvenni a személyre szóló kitűzőket.

Jelentkezés

A rendezvény jelentkezési időszaka lezárult. Vendégeinket szeretettel várjuk 2021.09.03-án Szentlőrincen.

Megközelíthetőség, parkolás

A rendezvény terület megközelítését Szentlőrincre érkezve útbaigazító táblákkal segítjük. Parkolási lehetőség a Rendezvény Centrum főbejárati parkolójában lesz, ott forgalomirányító személyzet segíti majd vendégeinket a parkolásban.

Kapcsolattartás

Vlasics-Gyurkó Erika szervező-titkárságvezető – 20/941-9218
Végh Gábor szervező – 20/941-9146