Az OFA NKft. legfőbb célkitűzése, hogy a foglalkoztatási célú támogatások közvetítésében, nyújtásában, a támogatások felhasználását segítő szolgáltatási tevékenységben, illetve a foglalkoztatást elősegítő innovációk létrehozásában jelentős és meghatározó szerepet töltsön be a munkaerő-piacon, a foglalkoztatáspolitika területén.

A Vállalkozz Itthon, Fiatal! program  is erre épül, szeretné ösztönözni a közép-magyarországi régióban vállalkozni vágyó fiatalok egyéni vagy mikro-vállalkozás elindítását, a 18-25 év közötti (felsőfokú végzettségű pályakezdők esetén 25-30 év közötti) álláskereső, nem dolgozó és tanulói jogviszonnyal nem rendelkező fiatalok részére.

A KSH adatai szerint az elmúlt években folyamatosan csökkent a munkakereső fiatalok száma. Ezt kívánja a program a maga eszközeivel támogatni. Azok a fiatalok, akik önmaguk foglalkoztatását kívánják megoldani kapják meg a szükséges szakmai és anyagi segítséget.

A pályázaton 3 millió Ft. vissza nem térítendő támogatást lehet nyerni KKV-k létrehozására, 10% önerő mellett.

A Vállalkozz Itthon, Fiatal! program keretén belül a fiatalok képzésben vehetnek részt a közép-magyarországi régióban. Akinek jó ötlete és életképes üzleti terve van, az nem csak tudást szerez, hanem vissza nem térítendő támogatásban is részesül a vállalkozása elindításához. A programra történő jelentkezés a www.ofa.hu weboldalon történik a közép-magyarországi régióban, más régióból történő jelentkezéshez tekintse meg a fiatalok vállalkozóvá válását támogató országos program weboldalát: www.vallalkozz2016.hu.

(forrás: ofa.hu)