Néhány helyen pontosította a Földművelésügyi Minisztérium Az éghajlat és környezet szempontjából előnyös mezőgazdasági gyakorlatokra nyújtandó támogatás igénybevételének szabályairól, valamint a szántóterület, az állandó gyepterület és az állandó kultúrával fedett földterület növénytermesztésre vagy legeltetésre alkalmas állapotban tartásának feltételeiről szóló 10/2015. (III. 13.) FM rendeletet.

Jóllehet a zöldítés hazai alkalmazása során az ideiglenes gyepként elszámolható területek gyepalkotó fajai között számos pillangós növény helyet kapott, igazodva a magyarországi mezőgazdasági termelési hagyományokhoz, úgy döntött az Európai Bizottság, hogy a 100 százalékban csak lucerna- vagy herefélékből álló (tehát pázsitfűféléket nem tartalmazó) takarmánytermő területeket nem tekinti ideiglenes gyepnek az Európai Unió területén 2016-tól kezdve. A 10/2015. FM rendelet legfrissebb módosítása során átültették e szabályt a magyar jogrendbe. Fontos hangsúlyozni, hogy valamennyi kedvezmény továbbra is fennáll az ideiglenes gyepekre, így például a füves lucernára is.

Ugyanebben a módosítási körben megerősítették, hogy három különböző lehetősége van a gazdálkodónak három különböző lehetősége van a gazdálkodónak ökológiai jelentőségű másodvetések, amelyek többnyire zöldtrágya-növényként hasznosulnak szaporítóanyagának igazolására: minősített (fémzárolt) vetőmag vásárlása, saját minősített vetőmag használata, vagy a Gazdálkodási Napló megfelelő betétlapjának vezetése.

(forrás: kormany.hu, FM Sajtóiroda)