A Tempus Közalapítvány pályázatot hirdet egyéni ösztöndíjakra a bécsi Collegium Hungaricumba (CH).

A felhívás célja általános elméleti, valamint forrásfeltáró, illetve forrásfeldolgozó kutatások végzése az osztrák-magyar kapcsolattörténet terén.

Pályázati feltételek:

Az ösztöndíjra az osztrák-magyar kapcsolattörténet egyetemi diplomával (mesterfokú vagy azzal egyenértékű végzettség) rendelkező kutatói pályázhatnak, akik a bécsi központi közgyűjteményekben, levél- és kézirattárakban, könyvtárakban, múzeumokban és egyetemi vagy állami kutatóhelyeken a XVI-XX. századi magyar történelem, gazdaságtörténet, várostörténet, művelődés, irodalom, művészet, filozófia, pszichológia és jogtudomány terén általános elméleti, valamint forrásfeltáró, illetve forrásfeldolgozó kutatásokat kívánnak végezni. Indokolt esetben más szakterületek képviselői is pályázhatnak.

Pályázni két kategóriában lehet:

1. CH1 ÖSZTÖNDÍJ TAPASZTALT KUTATÓKNAK
A korhatár (kiutazáskor): 35 év felett
Az ösztöndíjak időtartama: 1-2 hónap

2. CH2 ÖSZTÖNDÍJ FIATAL KUTATÓKNAK
A korhatár (kiutazáskor): legfeljebb 35 év
Az ösztöndíjak időtartama: 2-4 hónap

Az ösztöndíj összege 150 000 HUF/hónap, melyet a nyertes pályázók számára –szerződéskötés után – bankszámlára utal a Tempus Közalapítvány. A szállást a CH biztosítja. Az ösztöndíjasok útiköltség-támogatásban nem részesülnek, munkajogi és biztosítási ügyeiket maguk intézik. 

Pályázati határidő 2015. október 15. 17.00 óra

(forrás: http://www.tka.hu/)