Baranya, Zala, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pályázatot írtak ki speciális közfoglalkoztatási programhoz kapcsolódó munkaerő-piaci szolgáltatás támogatás nyújtására

Zala megye:

A Nemzetgazdasági Minisztérium (továbbiakban: NGM) a foglalkoztatás elősegítéséről és munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény 40.§-a alapján pályázatot hirdet központi munkaerő-piaci program keretében speciális közfoglalkoztatási programhoz kapcsolódó munkaerő-piaci szolgáltatás támogatás nyújtására Zala megye következő járásában: Nagykanizsa.

A pályázati kiírás célja Zala megye meghatározott járásában, olyan munkaerő-piaci és mentori szolgáltatások támogatása, melynek célja a mentális, szociális vagy egészségügyi okból foglalkoztatásba be nem vonható álláskeresők foglalkoztathatóságának növelése.

Baranya megye:

A Nemzetgazdasági Minisztérium (továbbiakban: NGM) a foglalkoztatás elősegítéséről és munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény 40.§-a alapján pályázatot hirdet központi munkaerő-piaci program keretében speciális közfoglalkoztatási programhoz kapcsolódó munkaerő-piaci szolgáltatás támogatás nyújtására Baranya megye következő járásában: Komló

A pályázati kiírás célja Baranya megye meghatározott járásában, olyan munkaerő-piaci és mentori szolgáltatások támogatása, melynek célja a mentális, szociális vagy egészségügyi okból foglalkoztatásba be nem vonható álláskeresők foglalkoztathatóságának növelése.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye:

A Nemzetgazdasági Minisztérium (továbbiakban: NGM) a foglalkoztatás elősegítéséről és munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény 40.§-a alapján pályázatot hirdet központi munkaerő-piaci program keretében speciális közfoglalkoztatási programhoz kapcsolódó munkaerő-piaci szolgáltatás támogatás nyújtására Szabolcs-Szatmár-Bereg megye következő járásaiban: Nyírbátor, Nyíregyháza, Kisvárda, Záhony.

A pályázati kiírás célja Szabolcs-Szatmár-Bereg megye meghatározott járásaiban, olyan munkaerő-piaci és mentori  szolgáltatások támogatása, melynek célja a mentális, szociális vagy egészségügyi okból foglalkoztatásba be nem vonható álláskeresők foglalkoztathatóságának növelése.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye:

A Nemzetgazdasági Minisztérium (továbbiakban: NGM) a foglalkoztatás elősegítéséről és munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény 40.§-a alapján pályázatot hirdet központi munkaerő-piaci program keretében speciális közfoglalkoztatási programhoz kapcsolódó munkaerő-piaci szolgáltatás támogatás nyújtására Borsod-Abaúj-Zemplén megye következő járásaiban: Ózd, Miskolc, Sárospatak.

A pályázati kiírás célja, tartalma

Borsod-Abaúj-Zemplén megye meghatározott járásaiban, olyan munkaerő-piaci és mentori  szolgáltatások támogatása, melynek célja a mentális, szociális vagy egészségügyi okból foglalkoztatásba be nem vonható álláskeresők foglalkoztathatóságának növelése.

A szolgáltatások nyújtásának célja, hogy a speciális közfoglalkoztatási programban résztvevők számára elősegítse az elsődleges, vagy másodlagos munkaerőpiacra történő kilépés lehetőségét.

A fenti cél elérése érdekében a munkaerő-piaci, továbbá a mentori szolgáltatás magába foglalja:

• az ügyfél elhelyezkedését akadályozó tényezők feltárását;
• az elsődleges munkaerőpiacon történő munkába állást akadályozó személyes problémák feltárását;
• a munkavégzés során követelményként támasztott képességek és kompetenciák fejlesztését;
• a munkaerő-piaci integrációt elősegítő személyiségjegyek fejlesztését;
• a folyamatos mentori szolgáltatás biztosítását.

A szolgáltatásokat a pályázati felhívásban meghatározott településeken lévő mentális, szociális és egészségügyi okból foglalkoztatásba be nem vonható álláskeresők számára kell biztosítani.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2016. június 24., 12 óra.

(forrás: nfsz.munka.hu)