Az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium nyílt pályázatot hirdet a Cseh Tamás Program keretén belül könnyűzenei előadók nemzetközi jelenlétének támogatására.

A pályázat célja a Cseh Tamás Program keretén belül a magyar zeneművészet nemzetközi jelenlétének elősegítése, nemzetközi szerepvállalásának növelése, a 2016. évben rendezendő külföldi, nemzetközi zeneművészeti vásárokon, konferenciákon a könnyű-, jazz- és világzenei műfajba besorolható produkciók jelenlétének támogatása.

A Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium szándéka, hogy a magyar könnyűzene nemzetközi jelenlétének elősegítése érdekében, a jelentős nemzetközi vásárokon és nemzetközi konferenciákon való 2016. évi részvételt támogassa.

Pályázók köre: Olyan külföldi vásárokon vagy konferenciákon való, magyar részvétel szervezésében jártas szervezők, zenekarok menedzselését ellátó irodák (jogi személyek, valamint nem önálló jogi személy esetében annak fenntartója), zenekar képviseletében eljáró magánszemélyek vagy jogi személyek, egyéni vállalkozók, akik/amelyek a hazai könnyű-, jazz- és világzenei területen szervezői, promóciós tapasztalatokkal rendelkeznek.

Támogatás az alábbi kiadási jogcímekre igényelhető:

o előadói tiszteletdíj,
o közreműködők tiszteletdíja,
o szerzői jogdíj(ak),
o utazási költség,
o szállásköltség,
o szállítási költség,
o biztosítási költség,
o terembérleti díj,
o helyszínbérleti díj,
o standbérleti díj,
o audiovizuális eszközök bérleti díja,
o színpad bérleti díja,
o színpadtechnika bérleti díja,
o színpad építési és bontási költsége,
o hangtechnikai szolgáltatás,
o fénytechnikai szolgáltatás,
o részvételi, regisztrációs díj,
o reklám-, marketing- és propagandaköltség (a reklámanyagban kötelező a Cseh Tamás Program marketing elemeinek feltüntetése).

Amennyiben a pályázó a kiírás pontjaiban felsorolt költségektől eltérő költségjogcímet is megjelöl és ahhoz támogatást is igényel, azt röviden indokolnia kell. Személyi jellegű  költségekre (jellemzően tiszteletdíjak) nem igényelhetnek, és nem kaphatnak támogatást. Rezsiköltségre támogatás nem igényelhető és nem számolható el.

Rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 30.000.000 Ft. A keretösszeg fedezetét az üres adathordozók után befizetésre kerülő jogdíjak összege biztosítja. A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás. Igényelhető támogatás maximum 10.000.000 Ft. A maximális támogatási intenzitás mértéke: legfeljebb 100%. A pályázó nevezési díj címen az igényelt támogatás 1%-át, amely magában foglalja a 27% áfát, köteles befizetni a pályázat benyújtásával egyidejűleg.

Pályázati cél megvalósításának időtartama: 2016. január 1.–2016. augusztus 31.

Pályázatot benyújtani az NKA portálján keresztül 2016. január 26-án, éjfélig lehet.

(forrás: nka.hu)