A Csongrád Megyei Kormányhivatal pályázatot hirdet álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő tőkejuttatás támogatás igénybevételére.

A pályázat kiírásának célja:

A pályázat benyújtásának időpontjában legalább egy hónapja álláskeresőként nyilvántartott, illetve rehabilitációs járadékban, vagy rehabilitációs ellátásban részesülő személyek vállalkozói készségének, hajlandóságának előmozdítása, saját vállalkozás, illetve vállalkozói tevékenység beindítására való ösztönzése beruházási célú támogatással.

A pályázaton részt vehet az, aki:

A pályázat benyújtását közvetlenül megelőzően – beleértve a pályázat benyújtásának napját is – legalább egy hónapja a Csongrád Megyei Kormányhivatal Járási Hivatalainak Foglalkoztatási Osztálya által álláskeresőként nyilvántartott, illetve rehabilitációs járadékban, vagy rehabilitációs ellátásban részesülő személy és vállalja, hogy önmaga foglalkoztatását – munkaviszonyon kívüli tevékenységgel –

a)egyéni vállalkozás keretében, vagy
b)egyéni cég tagjaként, vagy
c)új induló társas vállalkozás keretében, a társaság tevékenységében – munkaviszonyon kívüli jogviszonyban álló – személyesen közreműködő tagként, vagy
d)már működő társas vállalkozáshoz való csatlakozással, a társaság tevékenységében – munkaviszonyon kívüli jogviszonyban álló – személyesen közreműködő tagként, vagy
e)a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII törvény 3. §-a 18. pontjában meghatározott mezőgazdasági őstermelőként oldja meg.

Már működő gazdasági társaságba történő belépés esetén csak az a pályázó támogatható, aki 2015. január 1-je előtt létrehozott, a pályázat beadását megelőző naptári/üzleti év időszakában nem veszteséggel működő, csőd-, felszámolási, végelszámolási, valamint egyéb megszüntetésre irányuló, jogszabályban meghatározott eljárás, illetve adósságrendezési eljárás alatt nem álló, továbbá esedékessé vált, meg nem fizetett adótartozással – ide nem értve a helyi adókat -, valamint,járulék-, illeték- vagy vámtartozással (a továbbiakban együtt: köztartozással) nem rendelkező társas vállalkozáshoz, a társaság tevékenységében – munkaviszonyon kívüli jogviszonyban álló – személyes közreműködésre kötelezett tagjaként csatlakozik. Nem minősül személyes közreműködésnek az üzletvezetés és a képviselet ellátása, valamint a munkaviszonyban, illetve polgári jogi szerződés alapján történő munkavégzés.

A támogatás megítélésének további feltétele, hogy a már működő gazdasági társaság megfelel a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményeinek és nem minősül nehéz helyzetben lévő vállalkozásnak.

A támogatás formája és mértéke:
Legfeljebb 2 millió Ft-ig terjedő kamatmentes tőkejuttatás vissza nem térítendő formában

A pályázatok 2016. augusztus 31-ig nyújthatók be.

(forrás: csongrad.munka.hu)