A Földművelésügyi Minisztérium szakmai felügyelete alá tartozó, agrárgazdasági területen működő – alapanyag-termeléssel, élelmiszer-feldolgozással és -szolgáltatással foglalkozó – szervezetek számára a szaktárca idén is pályázatot írt ki.

A pályázati felhívás a Földművelésügyi Értesítő 2016. március 4-én megjelent hivatalos lapjában olvasható.

A Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj elnyerésére 2016. október 14-e 12:00 óráig nyújthatók be a pályázatok. A pályázat célja azon hazai agrárgazdasági szervezetek országos szintű elismerése és díjazása, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt és kiemelt fontosságot tulajdonítanak a minőségi munkavégzésnek, az egyenletesen jó minőségű termékek előállításának, illetve szolgáltatás nyújtásának. A pályázat célja továbbá olyan modell kialakítása és hatékony működtetése a díjazott szervezetek által, amely hozzájárul a szervezet fenntartható és tartósan sikeres működéséhez, így példaértékűvé válhat a kis-, közép- és nagyvállalkozások számára is.

A Díj odaítéléséről a MAMD Bizottság javaslata alapján a Földművelésügyi Miniszter dönt. Díj a résztvevő pályázók közül legfeljebb öt, a legjobb eredményt elérő pályázó részére adható. A díjazottak oklevelet, emléktáblát és a MAMD védjegy használatának lehetőségét kapják. A Bizottság értékelését valamennyi pályázó megkapja, amely ösztönző lehet a nem díjazott résztvevők számára, hogy a szükséges fejlesztéseket elvégezzék, majd később – a Díj elnyerését remélve – újabb pályázatot adjanak be.

(forrás: kormany.hu, FM Sajtóiroda)