Nyílt pályázatot hirdet a Baranya Megyei Kormányhivatal az „Önindító 2015” a kreatív ipar és a turizmus fejlesztését célzó munkaerő-piaci program képzési és menedzsment feladatainak megvalósítására.

A pályázat célja a kreatív ipar és a turizmus területén megvalósítandó munkaerő-piaci programhoz olyan, a kreatív ipari és turisztikai szolgáltatási tevékenységek szervezésében kiemelt tapasztalattal rendelkező szervezet támogatása, mely szervezet a projekt céljának elérése érdekében foglalkoztatja a program menedzsmentjét (2 fő), a foglalkoztatásukhoz biztosítja a megfelelő irodai hétteret, továbbá szervezi 20 fő, a kreatív ipar, valamint a turizmus területén vállalkozást tervező álláskereső elméleti és gyakorlati képzését, elősegíti önfoglalkoztatóvá válásukat, valamint a termékeik, szolgáltatásaik legális értékesítési lehetőségeinek biztosítását.

A munkaerő-piaci program célja a Pécs városában és Baranya megyében meglévő, kihasználatlan kreatív munkaerő elsődleges munkaerőpiacra segítése az önfoglalkoztatóvá válás támogatásával. Az újonnan alakuló kreatív és turisztikai vállalkozások támogatása. Pécs és Baranya kulturális-gazdasági életének fellendítése, hozzájárulás az „élhető város” létrehozásához, mely munkaerőt, befektetőket és turistákat vonz a térségbe.

Pályázatot csak olyan nonprofit szervezet, gazdasági társaság, egyéni vállalkozó, szövetkezet, köztestület nyújthat be, aki a kreatív ipari és turisztikai szolgáltatási tevékenységek szervezésében kiemelt tapasztalattal rendelkezik, széles partneri hálózattal és nemzetközi kapcsolatokkal bír

A pályázatot a Baranya Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya Munkaerőpiaci Osztályára kell postai úton ajánlott postai küldeményben benyújtani (7621 Pécs, Király u. 46.) legkésőbb 2015. október 9-ig.

(forrás: http://www.kormanyhivatal.hu/, Baranya Megyei Kormányhivatal)