A Kormány 2024. június 17-től ismét meghirdeti a ,,Nyári diákmunka” munkaerőpiaci programot, melynek keretében bértámogatást nyújt a feltételeknek megfelelő munkáltatók részére a 16-25 éves, nappali tagozaton tanuló diákok és egyetemi hallgatók nyári foglalkoztatásához.

Az első alkalommal 11 éve, 2013-ban indított, és azóta minden évben nyár elején meghirdetett nyári diákmunka program a területi, települési önkormányzatoknak és önkormányzati alaptevékenységet végző intézményeiknek, továbbá egyházi jogi személyeknek, illetve a mezőgazdaság, a turizmus és vendéglátás, valamint 2024-től az erdőgazdálkodás területén működő vállalkozásoknak is támogatást nyújt a július-augusztus hónapokban foglalkoztatott diákok bruttó béréhez, így ezek a szervezetek a nyári hónapokra megnövekedő munkaerő-igényük kielégítésére előnyben részesíthetik a diákokat, egyetemi hallgatókat (a továbbiakban: diákok).

A nyári diákmunka programba azok a fiatalok jelentkezhetnek, akik:

  • 16 – 25 év közötti, nappali tagozaton tanuló diákok
    szolgáltatást kérőként kérték nyilvántartásba vételüket és
  • foglalkoztatásra irányuló vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkeznek.

A munkáltatónak nyújtott bértámogatás összege szakképzettséget igénylő munkakör esetében fejenként 244 500 Ft, szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében 200 100 Ft lehet.

További részletek a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat honlapján: https://nfsz.munka.hu/cikk/4369/Nyari_diakmunka_2024