A Kulturális Közfoglalkoztatási Program tervezett folytatása érdekében a Nemzeti Művelődési Intézet az előző évek gyakorlatát követve várja a lehetséges partnerek regisztrációját.

Az előzetes regisztráció célja annak felmérése, hogy a kulturális alapellátás kiterjesztése érdekében Magyarország önkormányzatai és kulturális szervezetei milyen létszámkerettel kívánnak bekapcsolódni az értékteremtő közfoglalkoztatási programba.

A IV. Kulturális Közfoglalkoztatási Program a tervek szerint 2016. március 1-jén kezdődik és 2017. február 28-án fejeződik be.

A tervezett közfoglalkoztatási program a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Támogatási Programjának köszönhetően valósulhat meg a támogatási döntés és a hatósági szerződés aláírását követően.

A programhoz való csatlakozás feltétele, hogy a szervezet vállalja, hogy az értesítést követően 15 napon belül megköti a partnerségi együttműködési megállapodást a közfoglalkoztatóval, továbbá hogy a területileg illetékes munkaügyi kirendeltséggel együttműködve a program indulását követő 30 napon belül feltölti a megkötött partnerségi megállapodásban a számára meghatározott kulturális közfoglalkoztatotti létszámkeretet.

A program előzetes partneri regisztrációjára önkormányzatok és kulturális tevékenységet végző szervezetek jelentkezését várják.

Az alapdokumentumuk szerint több településen telephellyel rendelkező szervezeteknek telephelyenként kell kitöltenie a szándéknyilatkozatot.

Amennyiben partnerként részt kíván venni az újabb programban, akkor 2015. november 1-15-e között ezt jelezni kell azt az előzetes szándéknyilatkozat kitöltésével.

A szándéknyilatkozat 2015. november 1-jétől itt érhető el: https://docs.google.com/forms/d/1l1cJ2DTPc3VsdyYviHDwQkOWyNjl4Fn2Wj9_yrhZ4N8/viewform

A beérkezett igények a rendelkezésre álló létszámkeret függvényében elbírálásra kerülnek, melyről az előzetes partnerségi regisztráción részt vevő szervezetek értesítést kapnak.

(forrás: http://www.nmi.hu/)