A Nők a Tudományban Egyesület missziójának része a nők tudományos szerepének támogatása, és a figyelem felhívása a nők tudományos teljesítményére, mivel a nők által véghezvitt sikeres kutatások és innovációk sokszor nem ismertek (és elismertek) szélesebb körben.

Különösen fontosnak érezik a fiatal szakemberek, kutatónők támogatását, ezért 2013-ban megalapították a Nők a Tudományban Kiválósági Díjat, anyagtechnológia, biotechnológia, űrtevékenység területén és egy roma különdíj formájában, illetve idén kiegészülve az információs technológiával.

A díjat olyan fiatal kutatónők, fejlesztők, szakemberek nyerhetik el, akik kiemelkedő teljesítményt mutatnak fel szakterületükön és aktív részesei a hazai tudományos életnek; emellett készek részt vállalni a természettudományos és műszaki pályák népszerűsítésében a fiatal lányok körében, ezzel inspirálva környezetüket és példát mutatva a fiataloknak.

A díjakra pályázhatnak olyan, PhD fokozattal rendelkező magyar állampolgárságú vagy magukat magyar nemzetiségűnek valló kutatónők, akik

• kiemelkedő kutatási vagy technológiai tevékenységet végeznek biotechnológiai területen,
• aktív részesei a hazai K+F világnak,
• tevékenységük elsősorban Magyarországon működő kutatóintézetekhez, egyetemekhez, cégekhez köthető,
• a pályázat beadásakor még nem töltik be a 40. életévüket.
• (külön díj kategóriában feltétel a roma származás)
 

Jelentkezési határidő: 2015. december 13.  éjfél

Részletek és jelentkezés: http://nokatud.hu/

(forrás: http://nokatud.hu/)