A Nemzetgazdasági Minisztérium „A szakképzés és a felnőttképzés minőségének és tartalmának fejlesztése” kiemelt projektje (TÁMOP 2.2.1-12/1-2012-0001) részt vesz a Felnőttképzők Szövetsége (FVSZ) kétnapos felnőttképzési konferenciája első napján, november 26-án.

A program az Európai Unió finanszírozásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával 5,414 milliárd forintból valósul meg.

A program célja az alacsony iskolai végzettségű, a fogyatékossággal élő, valamint a megváltozott munkaképességű személyek igényeit is szem előtt tartó szakképzés és felnőttképzés megteremtése. Fontos továbbá, hogy a munkaerő-piaci igényekhez igazodni tudó szakképzés és felnőttképzés hozzájáruljon a gazdaság szakemberigényének folyamatos kielégítéséhez, ezáltal a foglalkoztathatóság növeléséhez.

A felnőttképzési konferencia helyszíne a budapesti Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont lesz.

A rendezvényen a Képzésben a jövő! néven is ismertté vált TÁMOP-projekt munkatársai készséggel tájékoztatják majd az érdeklődőket az öt kiemelt fejlesztési területről: a mérés-értékelés kiterjesztéséről, a kerettantervek kidolgozásáról, a szakmai folyamatellenőrzési rendszer kidolgozásáról, a Magyar Képesítési Keretrendszerről, valamint az OKJ és a hatósági képesítésekről

A projektről részletesebb információk a www.kepzesbenajovo.hu weboldalon találhatók.

(forrás: kormany.hu, Nemzetgazdasági Minisztérium)