A MOL Gyermekgyógyító Program a krónikusan beteg, fogyatékkal élő vagy a lelki egészség szempontjából veszélyeztetett gyerekek gyógyulását, rehabilitációját elősegítő élmény- és művészetterápiás programokat támogat.

A MOL Gyermekgyógyító Program olyan nonprofit szervezeteket támogat, amelyek krónikus betegségben szenvedő, fogyatékkal élő gyerekek, vagy a lelki egészség szempontjából rizikócsoportba sorolható gyermekek és serdülők pszicho-szociális rehabilitációjával foglalkoznak. A pályázat keretében a szervezetek élmény- és művészetterápiás programjaikhoz nyerhetnek támogatást.

A támogatott szervezetek áldozatos munkájukkal a krónikusan beteg gyerekeknek a kórházi tartózkodás miatt jelentkező testi-lelki megpróbáltatások feldolgozásában tudnak segíteni. A fogyatékkal élő gyerekeknél életprogramjuk részét alkotja a fejlesztés, amely saját és családjuk életminőségének javítását tudja elérni. A lelki egészség szempontjából rizikócsoportnak számító gyermekek és fiatalok esetében pedig a primer prevencióban nyújthatnak segítséget az ilyen jellegű terápiás programok.
2016-ban ismét meghirdetik a MOL Gyermekgyógyító Program pályázatát. A pályázat keretében 2016. október 1. – 2017. július 31. között megvalósuló élmény- és művészetterápiás programokhoz igényelhetnek támogatást a nonprofit szervezetek.

A pályázatokat az online pályázatbenyújtási felületen keresztül tudják elfogadni. Az online pályázatok benyújtásához regisztráció szükséges, regisztrálni az alábbi felületen lehet: http://palya.ujeuropaalapitvany.hu/site/organization_edit.php

A regisztrálás határideje: 2016. június 25.,szombat, éjfél. A regisztrációt 48 órán belül hagyják jóvá, erről e-mailben küldenek értesítést.

Tavalyi pályázóknak nem szükséges az online adatbázisban ismételten regisztrálniuk, ők az alábbi felületen nyújthatják be az idei pályázatukat:
http://palya.ujeuropaalapitvany.hu/site/admin.php

A pályázat benyújtásának határideje: 2016. június 30., csütörtök, éjfél. A benyújtott pályázatokat szakértői véleményezés után zsűri bírálja el, a végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozza meg 2016. szeptember közepén.

A MOL Gyermekgyógyító Program 2005 óta összesen több mint 365 rehabilitációs programot tudott támogatni a gyermekegészségügy területén. Az eddigi támogatások nagysága meghaladja a 483 millió forintot.

Részletek: http://ujeuropaalapitvany.hu/cikk/gyermekgyogyito

(forrás: http://ujeuropaalapitvany.hu/)