Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 53./2016. (V.27 .) számú közleménye a genetikai erőforrások megőrzése intézkedés keretében a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták megőrzéséhez nyújtandó támogatás (állati génmegőrzés támogatása) kifizetésének igényléséről.

Jelen közlemény az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a genetikai erőforrások megőrzése intézkedés keretében a védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták megőrzéséhez nyújtandó támogatások igénybevételének részletes feltételeiről szóló 17/2012. (II. 29.) VM rendelet (továbbiakban: támogatási rendelet) alapján nyújtandó támogatás kifizetés igénylésének részletes rendjét határozza meg, valamint a kifizetési kérelem benyújtásához ad részletes tájékoztatást, és a támogatás kifizetése igényléséhez kapcsolódó elektronikus felületen benyújtandó nyomtatványokat rendszeresíti.

A kifizetési kérelemben az adott gazdálkodási év befejező napjáig (április 30-ig) a támogatási rendelet 9-12. § szerint elvégzett tevékenységekre igényelhető támogatás.
A kifizetési kérelem kizárólag a www.mvh.gov.hu honlapon található elektronikus kérelemkitöltő felületen tölthető ki, és kizárólag az ügyfélkapun keresztül, elektronikus úton nyújtható be. Kötelezően elektronikus úton kell benyújtani a kérelmet, nincsenek papír alapon rendszeresített nyomtatványok. A kifizetési kérelem benyújtási időszaka a 4. gazdálkodási évre vonatkozóan: 2016. június 1-30.

Részletek: itt

(forrás: mvh.gov.hu)