A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Integrált gyermekprogramok szakmai támogatása” című (EFOP-1.4.1-15 kódszámú) felhívás.

Jelen felhívás keretében a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal, a Türr István Képző és Kutató Intézet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület és a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont konzorciuma nyújthat be támogatási kérelmet.

A kiemelt projekt a gyermekszegénység fent felsorolt kiváltó okok negatív hatását hivatott csökkenteni azáltal, hogy a gyermekeket sújtó nélkülözés újratermelődésének megakadályozását, a gyermekek esélyeinek növelését célzó helyi/térségi projektek számára szakmai és gyakorlati módszertani támogatást nyújt. Továbbá, hogy a helyi/térségi projektek által vállalt tevékenységeket összehangolja és elősegítse, hogy a szükségletekre leginkább reagáló fejlesztések valósuljanak meg az adott településeken. 

Jelen kiemelt projekt a célokat az integrált térségi gyerekprogramok előkészítésével, és megvalósításának támogatásával, interszektorális összehangolásával és nyomonkövetésével, valamint a meglévő és hazai támogatást élvező, továbbá az újonnan létesülő Biztos Kezdet Gyerekházak, illetve a kistelepülési komplex gyermekprogramok szakmai-módszertani támogatásával látja el.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 3 milliárd forint. A támogatott támogatási kérelmek várható száma: 1 db.
A támogatási kérelmek benyújtása 2016. február 8-tól 2016. március 23-ig folyamatosan lehetséges.

(forrás: palyazat.gov.hu)