A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Részvétel az OECD Felnőttek Képesség-és Kompetenciamérése programjában kiemelt felhívás.

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Részvétel az OECD Felnőttek Képesség-és Kompetenciamérése programjában (PIAAC)” című (GINOP-6.2.1-VEKOP/15 kódszámú) kiemelt felhívás.

A PIAAC (The Programme for the International Assessment of Adult Competencies) az OECD által irányított, 2008. január 1-jén indult nemzetközi program, amelynek során közvetlen adatfelvétel révén, reprezentatív mintán, tízéves ciklusokban mérik és értékelik a 16-65 éves felnőttek legfontosabb szövegértési, matematikai, problémamegoldó és infokommunikációs készségeit.

Célja a munkaerő képzettségének és motivációinak, valamint a munkaerőpiac fogadóképességének összehangolására irányuló szakpolitikák támogatása, továbbá a jó gyakorlatok és a munkaerő-piaci folyamatok részletes feltárására irányuló nemzeti és nemzetközi szintű elemzések megalapozása.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program forrásaiból 798,82 millió forint, a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program forrásaiból 301,18 millió forint.

A felhívás keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal és a Központi Statisztikai Hivatal együttesen jogosult támogatási kérelmet benyújtani, amelyek a programot konzorciumot alkotva valósítják meg.

A támogatási kérelem benyújtása 2015. augusztus 17-től 2015. szeptember 30-ig lehetséges.

(forrás: palyazat.gov.hu)