‘Hozzáadott Helyi Érték Díj’ pályázatot hirdet Magyarországon működő társadalmi vállalkozások számára az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft.

A ‘Hozzáadott Helyi Érték Díj’ küldetése, hogy jogi formától függetlenül elismerje azokat a társadalmi vállalkozásokat, amelyek termékeikkel, szolgáltatásaikkal sikerrel vesznek részt a helyi közösség szükségleteinek kielégítésében, a munkanélküliség felszámolásában; továbbá a vállalkozói és a szociális értékek innovatív alkalmazásával segítik a közösség fejlesztését.

A díj értékeli és erősíti a fenntartható társadalmi vállalkozások piaci jelenlétét és szerepét, hogy azok mielőbb a forprofit szféra megbízható partnereivé váljanak.

A helyi, regionális vagy országos tevékenységek és kezdeményezések elismeréseként három kategóriában lehet pályázni:

1. A legjobb termék előállító társadalmi vállalkozás
2. A legjobb szolgáltató társadalmi vállalkozás
3. A legjobb közösségfejlesztő társadalmi vállalkozás

A pályázatra azok a Magyarországon bejegyzett társadalmi vállalkozások (nonprofit társaságok és szociális szövetkezetek) jelentkezhetnek. A legjobb közösségfejlesztői díjra azok a társadalmi vállalkozások jelentkezhetnek, amelyek a helyi közösség ajánlásai, és az elért eredmények bemutatása alapján igazolhatóan sokat tettek a közösség fejlesztéséért, bejegyzésük 2014. január 1-ig megtörtént, és megfelelnek a kritériumoknak is.

A pályázat nyertesei kategóriánként bruttó 150 ezer forint értékű tárgyjutalmat kapnak.

A jelentkezők pályázatukat egy eredeti és egy szkennelt elektronikus példányban 2015.09.02-án 12.00 óráig történő beérkezéssel személyesen vagy postai úton nyújthatják be az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft-hez az alábbi címek valamelyikére:

Postázási cím: 1301 Budapest, Pf.: 84
Személyes beadás: 1036 Budapest, Lajos u. 80., II. emelet.

(forrás: ofa. hu)