A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Közösségi internet hozzáférési pontok fejlesztése, szolgáltatási portfóliójuk bővítése” című (GINOP-3.3.1-16 kódszámú) felhívás.

Jelen Felhívás célja az eMagyarország Központ, az eMagyarország Pontok és az ott dolgozó eTanácsadók eddiginél aktívabb és szélesebb körű szerepvállalásához szükséges erőforrások (infrastruktúra, szolgáltatások, szakemberek, koordináció és menedzsment, finanszírozás) biztosítása.

Jelen felhívás keretében az 1006/2016. (I. 18.) Korm. határozat alapján a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ), és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) jogosult támogatási kérelmet benyújtani konzorcium formájában.

A Felhívás részcéljai a következők:
1. a közösségi internet-hozzáférési pontok (eMagyarország Pontok) hálózatának megerősítése, minőségi és mennyiségi bővítése;  a központi szolgáltatások erősítése;
3. az eMagyarország Hálózat országos (eMagyarország Központ) és megyei szintű koordinációjának megszervezése;
4. az eMagyarország Pontok adathálózati infrastruktúrájának, eszközellátottságának fejlesztése;
5. az eMagyarország Pontokon tevékenykedő eTanácsadók készségeinek fejlesztése; A Felhívás keretében megtörténik az eMagyarország Hálózat re-brandingje, amelynek eredményeként a Hálózat új arculati elemekkel, megerősített szolgáltatásokkal folytatja tevékenységét.

A Felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg  5 milliárd Ft.

A támogatási kérelem benyújtása 2016. június 9-től 2016. július 05-ig lehetséges.

(forrás: palyazat.gov.hu)