A Széchenyi 2020 keretében megjelent „A jogszerű foglalkoztatást célzó szolgáltatásnyújtás támogatása” című (GINOP-5.3.3-15 kódszámú) felhívás.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program foglalkoztatási prioritásának egyik kiemelt célja a jogszerű foglalkoztatás ösztönzése, a be nem jelentett munkavégzés visszaszorítása.

A Felhívás célja, hogy ösztönözze a jogszerű foglalkoztatást a munkavállalók és munkáltatók ismereteinek bővítésével, ingyenes tanácsadási szolgáltatásokkal, segítse a munkáltatók, munkáltatói érdekképviseletek és a munkavállalói érdekképviseletek, illetve az üzemi tanács közötti kollektív munkaügyi viták rendezését hatékony alternatív vitarendezési mechanizmusokkal.

A felhívás célcsoportjai az Országos lefedettséggel és a Felhívás megjelenésekor a – 2011. évi XCIII. törvénnyel létrehozott – Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsban tagsággal rendelkező munkáltatói és munkavállalói érdekképviseleti szervezetek a 4.1. pont szerinti felsorolás szerint. Előnyt élveznek azok a támogatási kérelmek, amelyek a munkáltatói és munkavállalói érdekképviseleti szervezetek együttműködésén alapulnak.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 3,5 milliárd forint.

A támogatási kérelem benyújtása 2015. október 1-jétől 2015. október 31-ig lehetséges.

(forrás: palyazat.gov.hu)