A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogram” (GINOP-8.3.1-16 kódszámú) termékdokumentációja.

A Hitelprogram a KKV-k versenyképességének növelése tematikus célkitűzés, illetve a korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességek megteremtése és bővítésének támogatása megnevezésű beruházási prioritás keretében megvalósuló Hitelprogram, melynek egyedi célkitűzése a finanszírozási forrásokhoz nem, vagy nem megfelelő mértékében hozzájutó KKV-k versenyképességének fejlesztése a KKV-k külső finanszírozáshoz történő hozzáférésének javítása révén. A Hitelprogram célja a Mikro-, Kis- és Középvállalkozások olyan Beruházásainak támogatása, amelyek pénzügyi szempontból életképesek, jövedelemtermelők, ugyanakkor a pénzpiacokon egyáltalán, vagy nem kellő mennyiségben jutnak finanszírozási forráshoz.

Jelen felhívás keretében a 651/2014/EU rendelet I. melléklet szerint Mikro-, Kis- és Középvállalkozások (gazdasági társaság, egyéni vállalkozó, valamint szövetkezet) nyújthatnak be hitelkérelmet.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 44 milliárd forint.

Az igényelhető kölcsön összege: minimum 1 millió Ft – maximum 600 millió Ft.

Az Útmutató innen tölthető le: útmutató

Az Útmutató a GINOP-8.3.1-16 kódszámú Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogram (továbbiakban: Hitelprogram) keretében nyújtott Kölcsönök kihelyezésével kapcsolatos feladatok ellátásának részletes szabályait tartalmazza. Az Útmutatóban nem szabályozott kérdésekben a Termékleírásban, a kapcsolódó jogszabályokban, és az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság Általános Üzletszabályzatában foglalt részletes szabályok az irányadók.

(forrás: palyazat.gov.hu)