A Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium nyílt pályázatot hirdet a Cseh Tamás Program könnyűzenei klubtámogató alprogram keretén belül könnyűzenei és jazz élőzenei produkciók befogadására alkalmas, az év nagyobb részében folyamatosan működő fővároson kívüli helyszínek (klubok, művelődési intézmények stb.) számára.

A támogatás célja, hogy a fővároson kívül minden megyében legalább egy olyan könnyűzenei koncerthelyszín tartósan működjön, ahol az élőzenei koncertet vállaló előadók rendszeresen felléphetnek.

Belföldi könnyűzenei fellépéseknek helyszínt biztosító intézmények (klubok, művelődési házak, szórakozóhelyek), mint jogi személyek, valamint nem önálló jogi személy esetében annak fenntartója, egyéni vállalkozók pályázhatnak. Egy pályázó csak egy pályázatot nyújthat be.

A pályázó nevezési díj címen 5000 Ft-ot+27% áfát, köteles befizetni a pályázat benyújtásával egyidejűleg. A pályázó részére kötelező saját forrás biztosítását és igazolását a kollégium nem írja elő.

A program megvalósítási időszaka során a pályázó legalább 16 különböző együttes önálló koncertjét köteles megrendezni. A pályázó programjában résztvevő meghívott együttesek kizárólag a klub működésének helyszínétől eltérő megyéből érkezhetnek.

A kollégium kizárólag művészi értékkel bíró élőzenei koncertek (az együttes, a szólista, énekes és kíséret tekintetében egyaránt), belépődíjas koncertek megvalósítását, valamint kizárólag vidéken megvalósuló programokat támogat.

A rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 80.000.000 Ft. Pályázatonként 4.000.000 Ft támogatás igényelhető, a maximális támogatási intenzitás mértéke legfeljebb 100%.

Támogatás az alábbi kiadási jogcímekre igényelhető:

• előadói tiszteletdíj,
• reklám- és propagandaköltség, ami az igényelt támogatási összeg maximum 15%-áig kérhető.

Reklám- és propagandaköltségre támogatást igényelni kizárólag a Cseh Tamás Program keretén belül támogatott koncertek esetében lehet. A kollégium a felhívásban szereplő jogcímeken kívül más jogcímet nem támogat.

Pályázati cél megvalósításának időtartama 2015. szeptember 1.–2016. május 31.

Pályázatot benyújtani az NKA-portálján keresztül 2015. szeptember 11-én éjfélig lehet.

(forrás: nka.hu)