A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) gyorsítja az MFB Pontok kiépítésének folyamatát az első 0 százalékos uniós hitel iránti fokozott érdeklődés miatt.

Újabb 50 hitelintézeti fiókra került fel az MFB Pont logó 2016. június 13-án. Így az MFB országszerte már 76 ügyfélszolgálati helyen várja a vállalkozásokat a Takarékbank Zrt., a B3 TAKARÉK Szövetkezet, a Budapest Bank Zrt. és az FHB Zrt. kijelölt fiókjaiban. Eddig több mint egymilliárd forint hitelkérelmet rögzítettek az MFB Pontokon, ami jócskán meghaladja, az előzetes becsléseket.

A bővítés során a Takarékbank újabb húsz, a Budapest Bank tíz, míg az FHB további húsz Ponton kezdi meg a forrásközvetítést. Emellett újabb ötven MFB Pont előkészítése zajlik a következő egy hét során. Első körben 442 MFB Pont nyílik majd meg. Az MFB a hálózat bővítésére A következő egy hét során, így újabb pénzintézetek csatlakozhatnak a hálózathoz, amelynek köszönhetően az év végéig már közel 650 MFB Pont lesz az országban.

Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség államtitkára kijelentette: „Nagyon jól vizsgáztak az elmúlt hetekben az első MFB Pontok. Kevesebb mint három hét alatt több mint egymilliárd forintnyi 0 százalékos uniós hitelt igényeltek a kkv-k. A fokozott érdeklődést figyelembe véve a hitelprogramban meghirdetett 44 milliárd forint a vártnál előbb a mikro-, kis- és közepes vállalkozásokhoz kerülhet. Az uniós visszatérítendő források minél gyorsabb szétosztása érdekében az elmúlt hetekben közel megháromszoroztuk az MFB Pontok számát, a jövőben pedig tovább fokozzuk a tempót”.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében, kifejezetten vállalkozások igényeire szabott hitelt elsősorban termelőeszközök, beruházások és járulékosan forgóeszközök beszerzésére lehet felhasználni. A Mikro, Kis- és Középvállalkozások Versenyképességének Növelése Hitelről Akár 15 éves futamidővel, egyszerűsített bírálati eljárással igénybe vehető minimum 1 millió, maximum 600 millió forint összegben, minimálisan 10%-os önrész mellett. A hitelhez akár 1 éves rendelkezésre tartást, a tőketörlesztésnél 1 éves türelmi időt is ad az MFB.

Az MFB Pontok elhelyezkedéséről és a Mikro, Kis- és Középvállalkozások Versenyképességének Növelése Hitelről minden információ elérhető az mfbpont.hu weboldalon.

(forrás: kormany.hu, Miniszterelnökség)