Együttműködési megállapodást írtak alá a Baranya Megyei Kormányhivatal „Önindító 2015” elnevezésű munkaerő-piaci programjához kapcsolódóan a programban résztvevő partnerek képviselői Pécsett 2015. november 25-én.

A Baranya Megyei Kormányhivatal programgazdaként azon regisztrált álláskeresők vállalkozási szándékainak megvalósítását támogatja, akik a kreatív ipar, illetve a turizmus területén kívánják megoldani önfoglalkoztatásukat , az országosan is egyedülálló , immár harmadik alkalommal meghirdetett munkaerő-piaci program  keretében.

A Baranya Megyei Kormányhivatal együttműködő partnereinek programbeli szakmai szerepvállalása is hozzájárult a most induló program előzményei.  az „Önindító” és az „Önindító 2014” sikereihez, eredményességéhez. A Baranya Megyei Kormányhivatal az „Önindító 2015” munkaerő-piaci program keretében a korábbi tapasztalatok alapján a már ismert partnerekkel újította meg együttműködési szándékát.

A Baranya Megyei Kormányhivatal programjának megvalósítását támogató partnerek:

  • Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata
  • Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
  • Kulturális Innovációs Kompetencia Központ Egyesület
  • Dél-Dunántúli Idegenforgalmi Nkft.
  • Baranya Megyei Vállalkozói Központ.

44 pályázat érkezett az „Önindító 2015” programra. A Kormányhivatal ezeket áttekintve a szakmai bíráló bizottság döntése alapján 20 fő regisztrált álláskeresőnek biztosít lehetőséget, hogy fejlessze üzleti ismereteit és megvalósítsa vállalkozási ötletét a program keretében.

(forrás: kormany.hu, Baranya Megyei Kormányhivatal)