A mikro-, kis és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása című pályázati konstrukció (GINOP-1.3.1-15) megjelent. A magyarországi KKV-k piaci megjelenésének segítése és a nemzetközi versenyképesség erősítése a konstrukció célja.

Az Európai Unióval kötött Partnerségi Megállapodásban a kormány célul tűzte ki a vállalkozások nemzetközi versenyképességének javítását, a külföldi üzleti partnerrel, külkereskedelmi kapcsolatokkal rendelkező KKV-k számának növelését. A kormány mikro-, kis- és középvállalkozások együttműködésével tervezi a cél elérést.

Külföldi vásárokon és kiállításokon való részvétel költségeinek részbeni finanszírozására és külföldi árubemutatók szervezéséhez igényelhetnek támogatást a pályázók.Igényelhető támogatás a két fő tevékenységi csoporthoz kapcsolódóan egyéb tevékenységekhez is, mint például marketing eszközök beszerzéséhez, média megjelenés költségeinek finanszírozásához és tanácsadás igénybevételéhez.

Pályázni csak azoknak a vállalkozásoknak van lehetőségük,  melyeknek volt export árbevétele az elmúlt két évben, valamint az átlagos statisztikai létszáma legalább két fő volt.

A tervezett keretösszeg 5 milliárd forint .

Várhatóan  550 – 600 db támogatási kérelmet támogatnak.

Legfeljebb az elszámolható költségek 50%-a lehet az igényelhető támogatás.

A támogatás mértéke 1,5 – 20 millió Ft között lehetséges.

A támogatási kérelmek 2015. június 22-től 2017. június 22-ig nyújthatóak be.

(forrás: http://palyazat.gov.hu/doc/4463, http://www.hbkik.hu/hu/kereskedelemfejlesztes/cikkek/megjelent-az-elso-palyazati-felhivas-kkv-knak-83379)