A Kerékpárosbarát Munkahely 2016 megtisztelő címmel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a munkahelyek dolgozóinak kerékpárral történő közlekedését elősegítő intézkedéseit, fejlesztéseit kívánja értékelni.

A Kerékpárosbarát Munkahely 2016 pályázat (KBM2016) a munkahelyek kerékpáros dolgozóiért tett intézkedéseit értékeli, közvetlenül nem nyújt anyagi támogatást. A pályázat kiírója és támogatói tárgyjutalommal díjazhatják a címet elnyerő cégeket, szervezeteket. 

A pályázóknak a hivatalos elektronikus pályázati adatlapba kell beírniuk a kérdésekre a választ. Egyes pontoknál karakterszám-korlát szerepel. A pályázatban megadott tájékoztató jellegű információk összegzését a Minisztériumok és háttérintézményeik kiadványokban, honlapokon közzétehetik, a sajtónak rendelkezésre bocsáthatják.

Az adatlap kérdéseit letöltheti egy dokumentumban innen: http://kerekparosbaratpalyazatok.hu/KBM.pdf (Ez csak az adatgyűjtést segíti, nem kell beküldeni.)

A kitöltött adatlapot a pályázat benyújtása után közvetlenül tudja egyszer kinyomtatni, vagy pdf-be lementeni.

Az idei évtől kizárólag elektronikus formában, online adatlap kitöltésével lehet jelentkezni.

Az adatlapot elektronikus úton kell kitölteni és benyújtani a megadott határidő előtt. A Kerékpárosbarát Munkahely 2016 pályázat beérkezésének határideje 2016. április 2.

Eredményhirdetésre a beérkezési határidőt követően, az ünnepélyes díjátadón kerül majd sor, amelyről a pályázók külön meghívóban fognak értesítést kapni.   A pályázati adatlap végén található nyilatkozatot, illetve a pályázathoz kapcsolódó fénykép- és egyéb mellékleteket tömörített formában, max. 15 Mb-os egységekben digitalizálva (szkennelve) kell feltölteni a pályázat mellékleteként. A telephelyeket egyenként, külön pályázatban kell beadni. 

A határidőre mellékletekkel együtt beérkezett pályázatokat, azok értékelése után a bíráló bizottság (BB) vizsgálja meg. A pályázatok elbírálása után a BB összeállítja a KBM 2016 címre javasolt települések listáját, amelyet végül a közlekedésért felelős tárca fogad el. A pályázattal a település 2015-ös teljesítményét fogjuk értékelni és a 2017. évi pályázat bírálatáig viselhetik a „Kerékpárosbarát Munkahely 2016” címet.

Az ismételten pályázó munkahelyeket kérik, töltsék ki a megújult adatlapot, melyhez a korábban már összegyűjtött információkat kell megadni, kiegészítve a 2015-ös adatokkal

Kitöltés közbeni szabály: Ne használják a mezők közötti mozgásnál az Enter billentyűt, mert az a következő oldalra navigál. Használható a TAB billentyű, vagy az egér.

Részletek: itt

(forrás: http://kerekparosbaratpalyazatok.hu/)