A Kerékpárosbarát Település 2016 megtisztelő címmel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a települések kerékpárral közlekedőkért tett intézkedéseit, fejlesztéseit kívánja értékelni, amellyel a települések a környezetbarát, fenntartható, mindenki számára elérhető egészséges közlekedési eszköz és életmód népszerűsítéséhez járul hozzá.

A Kerékpárosbarát Település 2016 pályázat (KBT2016) a települések kerékpárosokért tett intézkedéseit értékeli, közvetlenül nem nyújt anyagi támogatást. A pályázat kiírója és támogatói tárgyjutalommal díjazhatják a címet elnyerő településeket.

A pályázóknak a hivatalos elektronikus pályázati adatlapba kell beírniuk a kérdésekre a választ. Egyes pontoknál karakterszám-korlát szerepel, kérjük a kitöltéskor ezeket figyelembe venni! A pályázatban megadott tájékoztató jellegű információk összegzését a Minisztériumok és háttérintézményeik kiadványokban, honlapokon közzétehetik, a sajtónak rendelkezésre bocsáthatják.

Az adatlap kérdéseit letöltheti egy dokumentumban innen:
http://kerekparosbaratpalyazatok.hu/KBT.pdf (Ez csak az adatgyűjtést segíti, nem kell beküldeni.)

A kitöltött adatlapot a pályázat benyújtása után közvetlenül tudja egyszer kinyomtatni, vagy pdf-be lementeni.

Az idei évtől kizárólagelektronikus formában, online adatlap kitöltésével lehet jelentkezni. Az adatlapot elektronikus úton kell kitölteni és benyújtani a megadott határidő előtt. A Kerékpárosbarát Település 2016 pályázat beérkezésének határideje 2016. április 2.

Eredményhirdetésre a beérkezési határidőt követően, az ünnepélyes díjátadón kerül majd sor, amelyről a pályázók külön meghívóban fognak értesítést kapni. A pályázati adatlap végén található nyilatkozatot, illetve a pályázathoz kapcsolódó fénykép- és egyéb mellékleteket tömörített formában, max. 15 Mb-os egységekben digitalizálva (szkennelve) kell feltölteni a pályázat mellékleteként.

A határidőre beérkezett pályázatokat (mellékletekkel együtt), azok értékelése után a bíráló bizottság (BB) vizsgálja meg. A pályázatok elbírálása után a BB összeállítja a KBT 2016 címre javasolt települések listáját, amelyet végül a közlekedésért felelős tárca fogad el. A pályázattal a település 2015-ös teljesítményét fogjuk értékelni és a cím nyertesei a 2017. évi pályázat bírálatáig viselhetik a „Kerékpárosbarát Település 2016” címet.

Az ismételten pályázó településeket arra kéik, hogy töltsék ki a megújult adatlapot, melyhez a már korábban összegyűjtött információkat kell megadni, kiegészítve a 2015-ös adatokkal.
Kitöltés közbeni szabály: Ne használják a mezők közötti mozgásnál az Enter billentyűt, mert az a következő oldalra navigál. Használható a TAB billentyű, vagy az egér.

Részletek: itt

(forrás: http://kerekparosbaratpalyazatok.hu/)