2016-ban immár hatodik alkalommal hirdeti meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma „A Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása” című pályázatot.

A felhívás egyszerre értékeli a munkahelyek már létező és tervezett családbarát intézkedéseit.

A pályázat célja, hogy minél több munkahely működjön családközpontúan. A díj az erkölcsi elismerés és a támogatási összeg (maximum 2 millió forint) odaítélése mellett kommunikációs értéket is képvisel, hiszen a cím egy évig tartó használati jogának elnyerése hozzájárul a nyertes vállalatok és szervezetek pozitív munkáltatói arculatának kialakításához.

A kiírás egyre népszerűbb, 2011 és 2015 között több mint ötszörösére nőtt a pályázók száma. A felhívás részletei, illetve az útmutató a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet oldalán http://www.ncsszi.hu/palyazatok/aktualis-palyazatok/157/news, valamint a kormány.hu felületen érhetők el.

Az érdeklődők 2016. május 4-től június 3-ig négy kategóriában nyújthatják be jelentkezésüket: kis-, közép- és nagyvállalatok, valamint költségvetési, közigazgatási szervek is pályázhatnak.

(forrás: kormany.hu, EMMI Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság)