Pénteken elindult a kiválasztás a kormány által támogatott hivatásos gépjárművezetői képzésre.

Eddig már több mint 23 ezren jelentkeztek. Minderről Pákozdi Szabolcs, a programot meghirdető Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) ügyvezető igazgatója számolt be pénteken az MTI-nek.

Szeptemberben jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, hogy a kormány 6000 ember gépjárművezető-képzését finanszírozza mintegy ötmilliárd forintos európai uniós és hazai forrásból.

Pákozdi Szabolcs kiemelte, hogy a közúti fuvarozásban jelentkező munkaerőhiány kezelését hivatott elősegíteni a program. Megtörtént a regisztrációk feldolgozása és a program részleteinek kidolgozása, így péntektől is megkezdődött az első csoportos tájékoztatókkal a megvalósítás is.

Azt a 6000 embert, akik a C+CE típusú jogosítványt és a gépjárművezetői képesítési igazolványt államilag támogatott képzések keretében szerezhetik meg a csoportos tájékoztatókat követően többlépcsős kiválasztási folyamat (például egészségügyi és pályaalkalmassági vizsgálat) segítségével választják ki.

Továbbra is csatlakozhat a programhoz minden 21. életévét betöltött, minimum alapfokú végzettséggel és legalább 2 éves „B” kategóriás jogosítvánnyal rendelkező érdeklődő a www.ofa.hu honlapon keresztül elérhető regisztrációs űrlap kitöltésével.

(forrás: ofa.hu)