A Miniszterelnökség munkacsoportokat hozott létre annak érdekében, hogy az idénre tervezett új agrár-vidékfejlesztési pályázatok kiírását előkészítsék.

Annak érdekében, hogy előkészítsék az idénre tervezett új agrár-vidékfejlesztési pályázatok kiírásait pályázati munkacsoportok jöttek létre a Miniszterelnökség, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH), a Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) részvételével. A munkacsoportok feladata, hogy kidolgozzák a vidékfejlesztési felhívások részleteit.

Ezt Gyuricza Csaba, az MVH elnöke közölte az agrárszektor.hu-val.

A pályázati felhívások előkészítésére szükség van ahhoz, hogy a pályázatok benyújtásához szükséges elektronikus felületeket az MVH kialakíthassa. Ugyanis az MVH-hoz kell benyújtaniuk pályázataikat a piaci szereplőknek, amelyeket a hivatalnak kell befogadnia és kezelnie.

Az idén 32 felhívás megjelentetését tervezi az irányító hatóságként működő Miniszterelnökség, amellyel az összesen 1300 milliárd forint uniós és hazai forrást közvetítő, 2014-2020-as Vidékfejlesztési Programban (VP) csaknem  710 milliárd forintot pályáztat meg.

Feszített ütemtervet állapít meg a határozat, ehhez alkalmazkodva felgyorsultak az előkészületek annak érdekében, hogy mielőbb megjelenhessenek a felhívások.

A Miniszterelnökség a 32-ből már két pályázat  az agrár-környezetgazdálkodás (akg) és az ökológiai gazdálkodás kiírását megjelentette októberben. Az állattartó telepek támogatásait tartalmazza majd a következő VP-felhívás.

(forrás: agrarszektor.hu)