Az Erzsébet-program végrehajtásáért felelős Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Emberi Erőforrások Minisztériumával és a Belügyminisztériummal együttműködve a rendőrségi törvény hatálya alá tartozó szervek hivatásos állományú tagjai, kormánytisztviselői, közalkalmazottai és munkavállalói számára – az egészség, munkaerő megőrzéséhez szükséges aktív kikapcsolódás, rekreáció elősegítése érdekében – meghívásos pályázatot hirdet.

A kormány elismerésben részesíti a mindazokat, akik az ország határainak megvédésében részt vettek. A döntés értelmében 3-4 éjszakás üdülési lehetőséget kap minden a schengeni külső határon szolgálatot teljesítő rendőr és családtagjaik, amelyre nem kell önrészt fizetnie.

A pályázat keretében ötezer, a schengeni külső határon szolgáló rendőrnek és családtagjaiknak nyújt üdülési lehetőséget, összesen 15 ezer embernek, 800 millió forintos keretösszegben.

A pályázattal elnyerhető támogatást az Alapítvány üdülési szolgáltatás formájában nyújtja. A pályázattal elnyerhető üdülési támogatásra kizárólag a felhívásban meghatározott követelményeknek maradéktalanul megfelelő, és meghívott kedvezményezettek jogosultak, egyéni pályázat útján.

A kedvezményezettek azok a Belügyminisztérium együttműködésével meghívott belföldi illetőségű magánszemélyek, akik a rendőri szervek dolgozóiként és a bevont erők és a közreműködő szervezetek tagjaként tevékenyen részt vettek a 2015. évi tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kezelésében, illetve a velük közös háztartásban élő házastársak vagy élettársak, valamint eltartott gyermek, gyermekek.

Amennyiben az üdülésben részt vesz a házastárs vagy élettárs, eltartott gyermek illetve gyermekek is, a szállás kiválasztása során fel kell tüntetni a házastárs, vagy élettárs, illetve gyermekek adatait is.

A pályázat keretében a szállásfoglalás kezdeményezése: 2015. december 31. napján 24:00 óráig lehetséges a www.erzsebetprogram.hu honlapon elérhető online szállásfoglalási felület kitöltésével.

A pályázati felhívás a http://erzsebetprogram.hu/palyazatok2015/hatarvedelem.html oldalon érhető el.

(forrás: www.erzsebetprogram.hu, kormany.hu, MTI)