A Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Titkársága a Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégiában megjelölt célok megvalósítását szolgáló projektek kidolgozására nyílt bűnmegelőzési pályázatot hirdet.

A pályázat keretében „Aludj máskor Somogy megye!” címmel nyújt be pályaművet a nagybajomi „Alternaiv” Ifjúsági és Kulturális Egyesület, melyet a Somogy Megyei Kormányhivatal szakmai együttműködő partnerként fog segíteni. Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott és az egyesület képviselője aláírta az erről szóló megállapodást.

A pályázatok célja, hogy a bűnmegelőzésben elért eredményeket az állami és civil szervezetek partneri együttműködéseket kialakítva, azokat felhasználva terjesszék, bevezessék a gyakorlatba.

A Somogy Megyei Kormányhivatal az „Aludj máskor Somogy megye!” című projekt megvalósításában történő együttműködésre vállalt kötelezettséget, melynek keretében segíti és ösztönzi a témában érintett feleket az együttműködésre és részvételre. Ennek keretében biztosítja a szervezeti egységeként működő Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály közreműködését, valamint vállalja a projekt népszerűsítését.

(forrás: kormany.hu, Somogy Megyei Kormányhivatal)