A Google Európai ösztöndíj az Európai Unió területén felsőfokú számítástechnikai tanulmányokat folytató, fogyatékkal élő diákoknak szól.

A célja, elősegíteni a korlátok lebontását, amelyek akadályozzák a fogyatékkal élő hallgatókat tanulmányaik sikeres folytatásában, segíteni aktív szerepvállalásukat a számítástechnikai technológia létrehozásában és ezáltal erősíteni aktív, vezető szerepvállalásukat.

Az ösztöndíjra jogosultság feltétel, hogy jelentkező  Bachelor (alapképzés)-, Masters vagy PhD képzésben jogviszonnyal rendelkezzen  a 2016/2017 tanévre, beiratkozott legyen valamelyik európai egyetemen vagy Izraelben, Európai állampolgársággal, állandó tartózkodási hellyel rendelkezzen vagy nemzetközi diák legyen, tanulmányait számítástechnika, számítástechnikai mérnök (fejlesztő) vagy informatika vagy szorosan összefüggő területen folytassa. Valamint a pályázó fogyatékkal élő személy legyen, akinek mentális egészsége vagy hosszú távon egészségi állapota akadályoztatott (beleértve a diszlexia, diszpraxia, látászavar, halláscsökkenés, cukorbetegség, epilepszia, depresszió, szorongásos zavarok, valamint egyéb testi vagy szellemi fogyatékossággal vagy más egészségügyi körülményeket).

Az ösztöndíj mértéke 7000 euró/ 2016/2017 tanév.

Jelentkezési határidő: 2015. december 31.

(forrás: http://www.google.com/studentswithdisabilities-europe/)