A 2020-ig Magyarország rendelkezésére álló 12 ezer milliárd forintos uniós támogatás hatékony felhasználásához nélkülözhetetlen a helyi vállalkozások és önkormányzatok, illetve a kormányzat közötti együttműködés.

Erről Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára beszélt hétfőn Salgótarjánban a kormánypártok polgármesterjelöltjével, Simon Tiborral tartott sajtótájékoztatón.

Hangsúlyozta, hogy nem tudni, hogy 2021-től lesznek-e ilyen források. Ezért ebben az időszakban kell megerősíteni a magyar kis- és középvállalkozások versenyképességét, a hazai vagy a közép-európai gazdaságban való részvételüket

Kiemelte, hogy ahhoz is fontos az együttműködés, hogy helyben minél jobb programok valósuljanak meg, minél több munkahelyet lehessen teremteni.

Elmondta, hogy a kormány a források 60 százalékát gazdaságfejlesztésre fordítja, de ehhez helyben lenniük kell olyan vállalkozásoknak, vállalkozóknak, akik beruházásokra tudják használni a pénzt, Elsősorban ipari beruházásokat akarnak támogatni, Salgótarján története pedig erre jó alapot biztosít.

Kitért arra is, hogy Salgótarján 9,2 milliárd forintos kerettel rendelkezik a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP). A város vezetőinek felelőssége, hogy ezt a pénzt a legjobb célokra fordítsák, a polgármesterjelölt elképzeléseit pedig megfelelőnek nevezte ehhez.

(forrás: kormany.hu, MTI)