A felhívás fő célja – összhangban a gyermekek jogairól szóló ENSZ egyezménnyel – a gyermekekkel szemben alkalmazott testi fenyítés formájában megjelenő erőszak megelőzése és az azzal szembeni küzdelem támogatása, valamint az erőszak áldozatainak védelme.

A felhívás másik célja a gyermekekkel szembeni visszaélésnek, kizsákmányolásnak, embercsempészetnek, valamint az erőszak minden formájának és kínzásnak a megszüntetésére irányuló Fenntartható Fejlődési Cél elérésének elősegítése.

A pályázat olyan projekteket támogat, amelyek fő célja a gyermekek elleni erőszak, visszaélések, kínzások megelőzése, megszüntetése és az áldozatok védelme.

Kedvezményezett:

Ausztriában, Bulgáriában, Horvátországban, Cipruson, Dániában, Észtországban, Finnországban, Németországban, Görögországban, Magyarországon, Írországban, Lettországban, Luxemburgban, Máltán, Hollandiában, Lengyelországban, Portugáliában, Romániában, Spanyolországban, Svédországban valamint Izlandon alapított nonprofit magán- vagy közszervezet, nemzetközi szervezet.

Végrehajtó ügynökség: Jogérvényesülési és Fogyasztópolitikai Főigazgatóság (DG JUST)

Határidő: 2016.03.03.

Keretösszeg: 1 700 000 EUR

Támogatási intenzitás: 80%

(forrás: http://www.palyazatokmagyarul.eu/)