A „Budapest Bank Békéscsabáért Program” pályázatot hirdet olyan közcélú, közérdekű tevékenységek, civil kezdeményezések támogatására, amelyek kizárólag Békéscsabához és közvetlen agglomerációjához (Gerla, Mezőmegyer és Fényes településekhez) kötődnek, a város és Agglomerációja fejlődését szolgálják az alábbi területeken:

1.pályaválasztás, pályakezdés támogatása;
2.közösségépítés

A támogatási források e két pályázati terület közötti felosztásáról a pályázatokat elbíráló bizottság  dönt a beérkezett pályázati igények alapján.

A támogatásra pályázni olyan tevékenységekkel lehet, amelyek az egyes témákon belül felsorolt kategóriákba tartoznak. Előnyben részesülnek azok a pályázatok, amelyek a megvalósítani kívánt célt innovatív módon közelítik meg.

Pályázatot nyújthatnak be a Magyarországon bejegyzett, ténylegesen működő nonprofit (civil) szervezetek.

Pályázati témák:
1.Pályaválasztást, szakmai orientációt, fiatalok álláskeresését és elhelyezkedését, pályakezdést támogató tevékenységek:

oa fenti célokat szolgáló kampány, előadás, rendezvény, kiadvány, kiállítás, bemutató, coaching, tréning, tanácsadás, internetes eszközök fejlesztése
oa munka világában való eligazodást, a szakszerű és hatékony önéletrajzírást, az állásinterjúkra való felkészülést, a munkáltatók és álláskeresők egymásra találását segítő kezdeményezések

2.Közösségépítő kezdeményezések:

oKözösségépítést célzó kampány, rendezvény, program; például – de nem kizárólag – hagyományőrző-,nemzetiségi vagy tömegsport rendezvény.

A pályázati cél/tevékenység megvalósításának, valamint a számlák beszerzésének időtartama: 2016. augusztus 1. – 2017. augusztus 1. közötti időszak.

pályázat meghirdetésekor rendelkezésre álló keretösszeg 5 millió forint, amelyből 3,5 millió forintot a Budapest Bank, 1,5 millió forintot Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata biztosítanak. A támogatási forrás elosztásáról a Program Bírálóbizottsága dönt.

A támogatás formája vissza nem térítendő, egyszeri támogatás, amely 2017. szeptember 1-ig elszámolás-köteles. A támogatás elnyeréséhez önrész felmutatása nem szükséges.  Az igényelhető/elnyerhető támogatás összege: minimum 100 000,- Ft, maximum 500 000,- Ft (bruttó összeg, amely a számlák bruttó értékét jelenti).

A pályázat beadásának határideje:  2016. május 2. (hétfő) éjfél.

(forrás: budapestbank.hu)