A legjobb hazai startupok a világ egyik vezető infokommunikációs konferenciáján kapnak bemutatkozási lehetőséget.

A világ egyik legrangosabb infokommunikációs eseményén, a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) által fémjelzett Telecom World-ön biztosít egyedi bemutatkozási lehetőséget a legígéretesebb hazai fiatal vállalkozásoknak a Magyar Innovációs TechShowt (HITS) szervező Mobilitás és Multimédia Klaszter a Külgazdasági és Külügyminisztérium felkérésére..

Az ország legjobb startupjai szeptember 28-ig jelentkezhetnek  a HITS@ITU elnevezésű kiállításra. Az október 12-15 között Budapesten megtartandó konferencián közülük 12-en lehetnek majd jelen, ahol projektjüket a hazai és nemzetközi szakmai szervezetek, befektetők, kormányzati és vezető iparági szereplők, szabályozó hatóságok, valamint újságírók előtt mutathatják be.

A  világ egyik legrangosabb évente megrendezendő infokommunikációs konferenciájának, az ITU Telecom World-nek Budapest ad otthont 2015. október 12-15. között.  Az eseményen, amelyen a legújabb trendeket az ICT szektor legfontosabb hazai és nemzetközi szereplői vitatják meg és ismertetik, a HITS@ITU elnevezésű, a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Mobilitás és Multimédia Klaszter által közösen szervezett kiállításon a legígéretesebb hazai startupok is bemutatkozhatnak a több száz fős közönség előtt.

A legkiemelkedőbb magyar high-tech innovátoroknak pályázati anyagukat szeptember 28. 12:00-ig kell feltölteniük az erre dedikált online oldalra. A konferencián a legígéretesebb 12 projekt kap többnapos bemutatkozási lehetőséget közülük. Olyan vállalkozásoknak érdemes nevezni elsősorban, amelyek az elmúlt 3 évben kifejlesztett prototípuson keresztül tudják bizonyítani, hogy nemzetközi szintű potenciált hordoz magában projektjük.

Elsősorban a mobil technológiák, a 3D nyomtatás, a M2M (machine to machine) kommunikáció, a biotechnológia, az okos hálózatok, az internetes biztonság, a pénzügyi folyamatok, a közlekedés, a robottechnológia, valamint a nagyvállalati üzleti folyamtok területén újdonságot hozó projektek jelentkezését várják, a legújabb trendeknek megfelelően.

Manno István, a konferenciáért felelős miniszteri biztos elmondta:
„Az elmúlt évek legdinamikusabb fejlődése az infokommunikációs szektorban ment végbe, amelyből hazánk is kivette a részét: örömmel tapasztaljuk, hogy számos itthonról induló startup büszkélkedhet globális sikerekkel. A kormány kiemelten kezeli a kreatív és technológiai iparágakat, hogy minden esélyt megadjon a hazai szereplőknek a nemzetközi piacok meghódításához. Reményeim szerint az ITU-n bemutatkozó tucatnyi startup közül is többről fogunk még hallani az elkövetkezendő években”

Az ENSZ legfontosabb infokommunikációs (ICT) területen működő, globális intézménye az ITU, amelynek a nemzetközi távközlési együttműködés segítése a feladata. Az Egyesületnek hazánk kezdetektől tagja. A genfi székhelyű szervezet 193 tagállamában jelenleg közel 700 ágazati és társult tagja van.

A legnagyobb hazai IT kiállítást, a Magyar Innovációs TechShow-t, angol rövidítésével HITS-et a Mobilitás és Multimédia Klaszter 2008 óta rendezi meg minden évben. Az eseményen a szakmai és a laikus nagyközönség előtt új infokommunikációs termékek és szolgáltatások mutatkozhatnak be.

(forrás: kormany.hu, Külgazdasági és Külügyminisztérium)