Az MTVA és a Nemzeti Kulturális Alap hátrányos helyzetű, elsősorban roma fiatalok számára egy éves szakmai gyakorlatra szóló ösztöndíjprogramot indít „Kapcsolódj be a közvetítésbe!” címmel.

Az ösztöndíj a fiatalok tapasztalatszerzéséhez a média világában 48 millió forintos keretösszeggel járul hozzá. Az ösztöndíjra 2015. december 3-tól 2016. január 6-ig lehet pályázni.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterének döntése alapján az MTVA a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával 20 fő hátrányos helyzetű, elsősorban roma fiatal számára biztosít ösztöndíjat, alkotói támogatást.

Az ösztöndíj célja , hogy a fiatalok ismeretet szerezzenek a média világáról, betekintést nyerhessenek az MTVA munkájába, aktív tagjai lehessenek az ott zajló munkafolyamatoknak szakmai gyakorlat keretében. A program hozzájárul a fiatal, leendő roma értelmiség személyes és szakmai fejlődéséhez, identitásuk megőrzéséhez, médiatapasztalataik bővítéséhez.

Az ösztöndíj összege 200.000 Ft/fő/hónap, melyre 18 és 30 év közötti, középfokú végzettséggel rendelkező, hátrányos helyzetű fiatalok pályázhatnak.

(forrás: kormany.hu, EMMI Sajtó- és Kommunikációs Főosztály)