A mezőgazdasági termelő a 2015. évben elszenvedett, terméscsökkenésben megnyilvánuló, az időjárási és más természeti események által okozott károktól eltérő mezőgazdasági kár kompenzálása céljából a meghatározott területeken mezőgazdasági kárral érintett termőföldterület alapján vissza nem térítendő mezőgazdasági csekély összegű támogatásnak minősülő jövedelempótló támogatás igénybevételére jogosult.

Az illegális bevándorlók által okozott mezőgazdasági károk kompenzálására igénybe vehető mezőgazdasági csekély összegű támogatásról szóló 6/2016. (II. 9.) FM rendelet 1. § 4. pontja és a 2. § (1) bekezdése értelmében a mezőgazdasági termelő a 2015. évben elszenvedett, terméscsökkenésben megnyilvánuló, az időjárási és más természeti események által okozott károktól eltérő mezőgazdasági kár kompenzálása céljából a Rendelet 1. számú mellékletében szereplő területeken mezőgazdasági kárral érintett termőföldterület alapján vissza nem térítendő mezőgazdasági csekély összegű támogatásnak minősülő jövedelempótló támogatás igénybevételére jogosult.

A támogatás mértéke szántóföld esetében legfeljebb 15.000 Ft/ha, ültetvények vagy szántóföldi és egyéb zöldségfélék – ideértve ezen növénykultúrák fóliás vagy üvegházi termesztését is – esetében legfeljebb 30.000 Ft/ha.

A támogatási kérelem benyújtásának ideje: 2016. március 1. – 2016. március 30

Részletek: itt

(forrás: mvh.gov.hu)