A Tempus Közalapítvány a CEEPUS program keretében pályázatot hirdet a 2015/2016-os tanévben nyertes vagy tartaléklistás CEEPUS hálózatok számára 2016. május 15. és augusztus 31. között megvalósítható koordinációs találkozók szervezésére és megvalósítására.

A koordinációs találkozók célja a CEEPUS program keretében bejövő hálózati és partnerkoordinátorok koordinációs találkozón való részvételének támogatása. Koordinációs találkozó alatt olyan 1-3 napos szakmai programot értünk, mely során a hálózatban részt vevő koordinátorok a hálózat működésével kapcsolatos kérdéseket vitatnak meg.

A pályázat benyújtására a 2015/2016-os tanévben nyertes vagy tartaléklistás CEEPUS hálózatok magyar partneregységei (Participating Unit) jogosultak.

A megvalósítási időszaknak 2016. május 15. és augusztus 31. közé kell esnie. A találkozó időtartama 1-3 szakmai programmal töltött nap, 1 nap minimum 6 szakmai programmal töltött óra.
A koordinációs találkozókra előirányzott keret: 2.250.000 Ft

A Tempus Közalapítvány a keretet bővítheti a tavaszi félévre tervezett, de lemondott hálózati mobilitások függvényében.

A támogatás mértéke:

A megpályázott összeg a részt vevő hálózati partneregységek száma alapján kerül kiszámításra:

• 42.500 Ft átalány-összegű támogatás a koordinációs találkozón részt vevő szervezeti egységenként (tanszék, intézet stb.)
• a magyarországi partnerintézményekre nem számolható el támogatás

Pályázat benyújtásának határideje: 2016. március 18.

A speciális kurzusok helyszíne: Magyarország

(forrás: tka.hu)