A Magyar – Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara, együttműködve a Slovnaft, a.s. és az OTP Banka Slovensko, a.s. társaságokkal, 2015. október 19-ém meghirdette a „legjobb Szlovák – magyar Startup” versenyt.

A verseny célja, hogy pénzügyileg támogassa a dél-szlovákiai, ill. észak-magyarországi határmenti területeken tevékenykedő vállalkozók legjobb ötleteit és innovációit. Az 5 000 eurós támogatásban a legjobb szlovák és a legjobb magyar üzleti terv részesül.

Világi Oszkár, a Magyar – Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta:
„Szeretnénk támogatni a régióban tevékenykedő pályázók eredeti ötleteit és elképzeléseit, valamint elősegíteni ezek megvalósítását. Bízom benne, hogy ez a projekt is hozzájárul a Duna két oldalán élő emberek együttműködéséhez.”

Zita Zemková, a szlovákiai OTP Bank igazgatónője és a Magyar – Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja pedig arról számolt be:
„Az OTP Banka Slovensko, a.s., mint a tőkeerős magyar OTP Bank Nyrt. bankcsoport tagja, hosszú távon is támogatja a szlovák-magyar vállalkozói szektor együttműködését. Örömmel vettük, hogy egy ilyen kezdeményezéssel is támogathatjuk az induló vállalkozói projekteket, melyek pozitív hatással vannak mindkét ország gazdaságára”.

Az érdeklődők 2015. december 23-ig pályázhatnak. A szervezők már működő és újonnan alapított vállalatok, ill. magánszemélyek jelentkezését várják. Az első forduló 2016. február 29-én kerül kiértékelésre. Ezt követően a legsikeresebb pályázókat a bizottság meghívja a második fordulóba, hogy személyesen is mutassák be és védjék meg projektjeiket. A verseny győztesei 2016. április 29-én kerülnek kihirdetésre.

A versenyre természetes és jogi személyek is jelentkezhetnek. A bizottság a megvalósíthatóság, innováció és kreativitás szempontjából értékeli a benyújtott pályázatokat és azok hatását a szlovák-magyar kapcsolatok fejlődésére. A versenyzők, akik ellenőrizhető referenciákat nyújtanak be és igazolni tudják a projektmegvalósításhoz szükséges felkészültségüket, magasabb pontszámokat érhetnek el.

A versennyel kapcsolatos további információk, a jelentkezéshez szükséges űrlap és a versenyszabályzat a www.smopk.eu oldalon érhető el.

(forrás: http://www.nkik.hu/)