A Professional Publishing Hungary Kft. (PPH) kiadásában megjelenő GyártásTrend technológiai magazin hagyományteremtő szándékkal idén először hirdeti meg az Év Gyára versenyt.

A verseny célja, hogy összetett szempontrendszer alapján megtalálja az év gyártó vállalatát, és a meghirdetett kategóriák győzteseit.

A versenyre 7 kategóriában, ingyenesen nevezhetnek a magyarországi gyártóegységgel rendelkező vállalatok. Az összetett, Év Gyára díjat külön ítélik oda a 3 milliárd forint alatti, 3 és 10 milliárd forint közötti, és 10 milliárd forint feletti éves nettó árbevétellel rendelkező cégek legjobbjának.

Az Év Gyára díjat az a gyártóegység nyerheti, amely a shortlistre került több kategóriában, és legalább egyben az első helyen végzett.

A verseny kétfordulós. Első körben a pályázati lapot kell kitölteni. A kategóriákra egyenként is lehet pályázni, ám csak az nyerheti el a díjat, aki legalább három kategóriában kitölti a pályázati adatlapot, azokban a shortlistre kerül, és az egyikben első helyen végez. 

A második körben a verseny szakmai partnereként felkért, és a kérdőív kialakítását végző Process Solutions Group szakértő csapata helyszíni validálást végez, végigjárja a shortlistre került cégeket, hogy a kérdőíven szereplő információkat személyes dokumentációval is megerősítse. Ezen eredményeket aztán az ipari szektorban elismert szakemberekből álló zsűri előtt prezentálja. A végső döntés a szakmai grémiummal történő egyeztetést követően születik meg.

(forrás: kormany.hu, http://www.evgyara.hu/versenykiiras.php)