A IV. Kulturális Közfoglalkoztatási Program partnerségi felhívása novembertől lesz elérhető.

A Nemzeti Művelődési Intézet Kulturális Közfoglalkoztatási Program tervezett folytatása érdekében követve az előző évek gyakorlatát a lehetséges partnerek regisztrációját várja.

Az előzetes regisztráció során azt mérik fel, hogy az értékteremtő közfoglalkoztatási programba a kulturális alapellátás kiterjesztése érdekében milyen létszámkerettel kapcsolódnának be Magyarország önkormányzatai és kulturális szervezetei.

A program kezdetét 2016. március 1-jére tervezik és a befejezése 2017. február 28-án várható.

A Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Támogatási Programjának köszönhetően valósulhat meg a a program a támogatási döntés és a hatósági szerződés aláírását követően.

Azok, akik partnerként részt kívánnak venni az újabb programban, azok ezt az előzetes szándéknyilatkozat kitöltésével 2015. november 1-15-e között jelezhetik.

A beérkezett igények elbírására kerülnek a rendelkezésre álló létszámkeret függvényében, melyről értesítést kapnak az előzetes partnerségi regisztráción részt vevő szervezetek.

A program előzetes partneri regisztrációjára önkormányzatok és kulturális tevékenységet végző szervezetek jelentkezhetnek.

(Forrás: Nemzeti Művelődési Intézet)