A 2008. év után az EMVA mezőgazdasági területek erdősítése (EMVA–MgTE) jogcímben támogatási jogosultságot nyert azon ügyfelek, akik 2009-ben, vagy azt követő években nyújtották be az első kifizetési kérelmet, területalapú támogatást (SAPS) is igényelhetnek a 2016. évi egységes kérelem keretében.

Ez azokra a már megvalósított erdőtelepítéssel érintett területekre vonatkozik, amelyek még SAPS jogosultak voltak 2008-ban. A gazdálkodók a SAPS-ra irányuló kérelmet abban az esetben is benyújthatják, ha kifizetési kérelem benyújtására már nem jogosultak az EMVA–MgTE intézkedésben.

Amennyiben megfelel a fenti feltételeknek az egységes kérelemben szereplő erdőterület, de a megjelenő hibaüzenet szerint nem SAPS jogosult területre esik, úgy az átminősítés érdekében a SAPS igénylés mellett változásvezetési kérelmet kell benyújtani az EMVA – MGTE fedvényre. A változásvezetési kérelem indoklásában az adott erdőrészlet EMVA – MGTE jogosultságát megállapító támogatási határozat vonalkódját mindenképpen meg kell adni.

(forrás: mvh.gov.hu, MVH)