Soós Andrea az OFA NKft. koordinációs igazgatója tartott tájékoztatót a  közúti árufuvarozási és személyszállítási vállalkozások azonnali munkaerő-igényének kielégítését támogató központi programról a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének regionális ülésén Miskolcon.

Az OFA NKft. az MKFE tagi találkozóin folyamatosan részt vesz az ország egész területén.

A programba regisztrált leendő gépkocsivezetőkkel, a leendő munkaadókkal és a program szervezőjével, az OFA NKft-vel szoros együttműködésben valósul meg  a „C”, „C-E”,„D” kategóriás, valamint a GKI képesítések megszerzését célzó program.

Az érdeklődő vállalkozásoknak valamennyi találkozó helyszínén részletes ismertetőt adtak, illetve adnak a képzési program részleteiről, lépésről-lépésre beszámolnak a program menetéről, valamint választ adnak a felmerülő kérdésekre. A program során a leendő gépjárművezetők kiválasztását, képzését és adott munkakör ellátásához szükséges ismeretekre való felkészítését kiemelten kezelik. 

Online felületet biztosítanak a Hivatásos Gépjárművezető Programra jelentkezőknek, ahol szabadon választhatnak munkáltatót, időpontot és helyszínt a megszervezésre kerülő csoportos tájékoztatókra (www.ofa.hu). Folyamatosan frissülnek a csoportos tájékoztatók az oldalon.

A Közép-magyarországi régióban elindultak a program első képzései.  Akár munkába is állhatnak a hazai fuvarozói vállalkozásoknál tervezetten 2 éves program első képzésbe vontjai 2016 közepén a megszerzett jogosítványukkal.

A fuvarozói szervezetek (MKFE és NIT Hungary) folyamatosan továbbítják a munkáltatói igényeket. Velük felveszik a kapcsolatot az OFA NKft. kollégái a munkaerő-igény pontosítása és a képzés megszervezése érdekében. A munkáltatóval történő személyes egyeztetést követően folyamatosan tervezik a képzések indítását az ország egész területén.

(forrás:ofa.hu)