A gazdálkodók érdekeit figyelembe véve módosította a Miniszterelnökség az „Állattenyésztési ágazat fejlesztése – trágyatárolók építése” címmel megjelent pályázat benyújtásának időszakát.

Annak érdekében, hogy az az ügyfeleknek elegendő idejük legyen felkészülni a pályázatok előkészítésére, a kérelmeket első körben 2016. január 11. és 2016. február 12. között elektronikus úton küldhetik be.

A Vidékfejlesztési Program keretében, az állattenyésztési ágazat szereplői trágyatárolók építésére nyújthatják be kérelmüket a 2014-2020 közötti uniós fejlesztési időszakban. A kormány célja, az 5,6 milliárd forintos kerettel rendelkező pályázati felhívással, hogy megfeleljenek a trágyaelhelyezéssel kapcsolatos előírásoknak az állattartó telepek, emellett fontos célkitűzés, hogy a környezetterhelés csökkenjen.

A gazdálkodók első körben 2016. január 11. és 2016. február 12. között, kizárólag elektronikus úton nyújthatják be kérelmüket az MVH felületén, a www.mvh.gov.hu weboldalon. A beruházás megkezdését követő 24 hónap alatt kell teljesíteni a kötelezettségeket.

A Miniszterelnökség felhívja a figyelmet, hogy módosulni fognak a napokban a fejlesztéssel érintett ingatlanokra vonatkozó feltételek is annak érdekében, hogy több gazdálkodó megfelelhessen a feltételeknek és lehetőséget kapjon a támogatás elnyerésére.

(forrás: kormany.hu, Miniszterelnökség)