A tenyészkoca állatjóléti támogatás IV. tárgynegyedéves kifizetését azon ügyfelek igényelhetik, akik rendelkeznek a 2015/2016. támogatási évre vonatkozó támogatási kérelmet jóváhagyó határozattal.

Az intézkedés célja, hogy vissza nem térítendő támogatásban részesüljenek azon gazdálkodók, akik az előírásokon túlmutató, jobb tartási körülményeket biztosítanak a tenyészkoca, illetve a tenyésztésbe fogott süldő tartása során.

Az IV. tárgynegyedévre vonatkozó kifizetési kérelmet a tenyészkoca állatjóléti támogatás igénybevételének feltételeiről szóló 7/2015. (III. 11.) FM rendelet alapján 2016. április 1. és 30. között kell benyújtani, a 37/2015. (III. 13.) számú MVH Közlemény melléklete szerinti N0517 és N0518 számú nyomtatványokon a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz az előírt mellékletek csatolásával együtt.

Figyelemmel arra, hogy a benyújtási időszak utolsó napja munkaszüneti nap, a kifizetési kérelmet legkésőbb 2016. május 2. napján még postára lehet adni.
A közlemény mellett a kitöltést elősegítő Segédlet és a Rendelet 7. § (3); 8. § (3) és 9. § (3) bekezdéseiben előírt jegyzőkönyvek elkészítéséhez felhasználható Jegyzőkönyv minták szintén elérhetőek az MVH honlapján (www.mvh.gov.hu) a Támogatások / Nemzeti támogatások / Európai Bizottság által jóváhagyott támogatás / Tenyészkoca állatjóléti támogatás elérési útvonalon.

(forrás: mvh.gov.hu)