A pályázat célja a Cseh Tamás Program keretén belül könnyű-, jazz- és világzenei műfajba besorolható, élőzenei produkciók nemzetközi promóciójának és/vagy nemzetközi menedzselésének támogatása.

Pályázók köre: Belföldi előadók és együttesek, mint magánszemélyek, továbbá belföldi előadók, együttesek képviseletében eljárni jogosult magyarországi székhelyű egyéni vállalkozók, jogi személyek, valamint zenei kiadók.

A kollégium kizárólag egy évnél nem régebben készült produkció (hanganyag, videoklip) promotálását támogatja.

Támogatás az alábbi kiadási jogcímekre igényelhető:

• reklám-, marketing- és propagandaköltség (a reklámanyagban kötelező a Cseh Tamás Program marketingelemeinek feltüntetése),
• közreműködők tiszteletdíja (külföldi partner tiszteletdíja),
• előadói tiszteletdíj,
• szerzői jogdíj(ak),
• utazási költség,
• szállásköltség,
• részvételi, regisztrációs díj.

A magánszemélyként pályázók személyi jellegű költségekre (jellemzően tiszteletdíjak) nem igényelhetnek, és nem kaphatnak támogatást.  Amennyiben a pályázó a kiírás pontjaiban felsorolt költségektől eltérő költségjogcímet is megjelöl és ahhoz támogatást is igényel, azt röviden indokolnia kell.  Rezsiköltségre támogatás nem igényelhető és nem számolható el.

Pályázati cél megvalósításának időtartama: 2016. január 1.–2016. augusztus 31.

Rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 10.000.000 Ft. A keretösszeg fedezetét az üres adathordozók után befizetésre kerülő jogdíjak összege biztosítja. A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás.  Az gényelhető támogatás: az összköltség legfeljebb 80%-a, amely azonban a 600.000 Ft-ot nem haladhatja meg. A maximális támogatási intenzitás mértéke legfeljebb 80%.

Pályázatot benyújtani az NKA portálján keresztül 2016. január 26-án, éjfélig lehet.

(forrás: nka.hu)